We Happy Few se zaměří na příběh a vyjde v srpnu
zdroj: tisková zpráva

We Happy Few se zaměří na příběh a vyjde v srpnu

11. 6. 2018 13:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Microsoft vyrazil na nákupy a při té příležitosti si přivlastnil i studio Compulsion Games, autory surrealistické akční adventury We Happy Few. Dystopická verze anglického městečka z šedesátých let po dvou letech konečně opustí předběžný přístup a podle nejnovějšího traileru výrazně zapracuje na příběhu, který zkombinuje se survival prvky na náhodně generované mapě.

Výtvarný styl We Happy Few výrazně připomíná Bioshock, lehce rozjasněný drogou Štěstí, kterou si ve vlastním zájmu obyvatelé městečka pravidelně dopřávají v množství větším než malém. Na vás je, abyste se závislosti zbavili, ale zároveň tuto rebelii utajili před svým okolím a tajnou policií.

Podle tvůrců jde o alternativní verzi historie, ve které druhá světová válka dopadla hůř a Británie se z ní v šedesátých letech ani za mák nevzpamatovala, takže si lidé musí depresivní realitu přikrášlovat jinak.

zdroj: Archiv

Tohle vykreslení reálií by podle mě fungovalo skvěle, kdyby šlo o lineární příběhovou hru. Z předběžného přístupu na Steamu se ale zdá, že tvůrci kladou příliš velký důraz na prvky survivalu. Více než zajímavé postavy a příběhové pozadí tak zatím řešíte potřebu žízně a hladu, což by se ale nyní mohlo změnit. A nejen proto, že vývojáře Compulsion Games spolkl Microsoft.

We Happy Few vyjde 10. srpna pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pracuje se i na verzích pro Mac a Linux, které dorazí záhy po vydání na zmíněných platformách.

Nejnovější články