Wargaming chystá free-to-play střílečku Caliber
zdroj: tisková zpráva

Wargaming chystá free-to-play střílečku Caliber

8. 8. 2019 14:01 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Válku tanků, letadel a lodí už bychom tu od Wargamingu měli, takže je čas vrhnout se na tu opravdickou válku, boj muže proti muži. Respektive čtyřčlenných týmů proti jiným čtyřčlenným týmům. Taktická střílečka bude poprvé k zahrání na Gamescomu, pokud se na něj nechystáte, můžete se přihlásit alespoň do uzavřené bety. Po vydání má být Caliber free-to-play.

Na výběr budete mít z různých světových armád a speciálních jednotek, mezi nimiž nechybí třeba polský GROM, američtí Navy SEALs nebo německé Kommando Spezialkräfte. Wargaming ve spolupráci s 1C Game Studios klade velký důraz na vizuální věrnost předloze, uniformy i zbraně by tedy měly být velmi přesnými kopiemi.

V každém týmu můžete hrát za čtyři archetypální postavy – dravější assault vhodný na krátkou až střední vzdálenost, těžší support, který vykrývá nepřátelskou palbu, medik s lékárničkou a odstřelovač, který vyřídí hrozby z dálky.

zdroj: Archiv

„Jsme nadšeni, že letos poprvé představíme Caliber v Evropě, zejména proto, že bude k vidění na největším herním veletrhu Gamescom,“ říká produktový ředitel Alexander Zezyulin. „A ano, při navrhování hry jsme se ujistili, že vyhovuje filozofii Wargamingu: mít možnost zdarma vyhrát a být k hráčům férový. Je také důležité si uvědomit, že Caliber není jen akční střílečkou, k vítězství vám pomůže především taktika.“

Více informací o Caliberu se dozvíte na jeho oficiálním webu, kde se můžete přihlásit i do nadcházejících testů, nebo zamiřte v srpnu na Gamescom a vyzkoušejte si ho naživo.

Nejnovější články