V české závodní hře Engine Evolution objevíte historii silničních motocyklů od roku 1912
zdroj: Petr Šimůnek

V české závodní hře Engine Evolution objevíte historii silničních motocyklů od roku 1912

21. 4. 2020 9:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Letos se s motocyklovými hrami roztrhl pytel. Italské studio Milestone stihlo vydat Monster Energy Supercross 3, ke kterému už ve čtvrtek přidá nové MotoGP 20 a do konce roku hodlá stihnout ještě Ride 4. U konkurence zase vyšla hodně povedená simulace TT Isle of Man 2: Ride on the Edge. Ani česká scéna ale nezahálí a už začátkem května přifrčí velmi unikátní projekt Engine Evolution.

Engine Evolution je dílem opravdu malého českého studia, ve kterém byste našli jen pár jednotlivců v čele s Petrem Šimůnkem, který se do vývoje pustil v roce 2016 během studia na vysoké škole. Vývoj hry částečně financovali fanoušci, kteří na Startovači celkově přispěli 75 tisíci korunami, což byl cíl kampaně.

Petr chtěl dokázat, že i s malým budgetem se dá udělat hodně muziky, a nebál se ve svém srovnání poukázat na Kingdom Come: Deliverance, které mělo podle něj 10 000krát větší kapitál. Už za dva týdny se ukáže, jestli taková suma skutečně stačí k vytvoření další skvělé české hry.

zdroj: Petr Šimůnek

Engine Evolution se soustředí na realistické motocyklové závodění na skutečných okruzích, přičemž se nebudete prohánět jen na moderních výkonných mašinách, ale objevíte i dávnou historii jednostopých vozidel, která jdou upravovat jak vizuálně, tak z hlediska výkonu a chování.

Historií to vlastně celé začne. Nejprve osedláte motorky z roku 1912, abyste se následně vývojem, tedy postupným odemykáním za nasbírané zkušenosti, prokousali následujícími lety až do současnosti. Na nákup nové motorky si vyděláváte v online závodech podle umístění, přičemž samotný vstup do závodu je rovněž zpoplatněn herní měnou.

zdroj: Petr Šimůnek

Určitě jste si všimli slůvka „online“. Engine Evolution je primárně multiplayerová hra, která bude free-to-play a nabídne prémiovou měnu s prémiovými motorkami. Monetizačním modelem se bude podobat třeba World of Tanks: prémiové motorky vydělávají více peněz a nevede k nim zdlouhavý vývojový strom.

Těžko soudit, zda jde o dobrý model pro menší českou závodní hru, ale minimálně pomůže fakt, že za její vyzkoušení nic nedáte. Engine Evolution vyjde 8. května na počítačích.

Nejnovější články