Už brzy si na mobilech zahrajete jeden z nejlepších dílů série Total War

19. 1. 2022 13:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Staré hry se nevracejí jen v podobě remasterů a remaků, ale díky moderním technologiím a obrovskému výkonu, který nosíme jen tak v kapse, mohou kdysi monstrózní tituly vycházet i na dnešních telefonech. Je to případ grandiózní strategie Medieval II: Total War, která je dle našich redakčních expertů na značku třetím nejlepším dílem celé série (poráží ho jen Total War: Rome II a Total War: Warhammer II, druhé díly Creative Assembly zjevně umí…).

Přes 15 let stará hra se ještě během letošního jara zjeví na chytrých telefonech s operačními systémy Android a iOS ve své plnohodnotné podobě bez kompromisů. Na svědomí ji mají odborníci na slovo vzatí ze studia Feral Interactive, kteří se s touto hrou nesetkávají poprvé.

Bylo to totiž právě tohle studio, které zkraje roku 2016 publikovalo port Medieval II: Total War pro Linux a MacOS. Vděčíme mu také za existenci nepříliš povedeného Total War: Rome Remastered. Ale zároveň má na kontě mobilní verzi hry Rome: Total War, takže už ví, jak na mobilní ovládání hry, která sice obsahuje tahovou část na mapě světa zmítaného náboženskými válkami dvou stran, ale její bitvy probíhají v reálném čase.

Feral Interactive se rovněž může pochlubit dalšími vydařenými mobilními adaptacemi her jako XCOM 2, Alien: Isolation, Tropico, Company of Heroes, GRID Autosport a dalšími. Doufejme, že se jim podaří zdárně zpracovat i klenot strategického žánru, kterým Medieval II: Total War bezpochyby je.

Nejnovější články