Sci-fi strategie Stellaris od autorů Crusader Kings II vyjde už v květnu
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi strategie Stellaris od autorů Crusader Kings II vyjde už v květnu

16. 3. 2016 12:35 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Po řadě pohledů do zákulisí vývoje Stellaris na blogu Paradoxu se konečně dozvídáme také datum vydání hry – a je překvapivé. Tato komplexní vesmírná strategie totiž vyjde už 9. května, což je překvapivé vzhledem k faktu, že jsme doposud neviděli ani jedno video ze hry. To se ale také mění, protože oznámení data vydání doprovází i první trailer.

Pouhých 8 měsíců po oznámení tak Paradox letmo ukazují, čím se tento květen budou chtít blýsknout – například průzkumem vesmíru, pokročilou správou vztahů, diplomacií a komplexními bitvami. Ukázka navrch láká na romantickou představu průzkumu vesmíru, na procedurálně generované protivníky i hvězdné systémy a především propracovaný strategický zážitek.

Lidstvo se s vynálezem warpového pohonu v novém traileru vydalo za hranice naší sluneční soustavy. 9 tisíc statečných duší se nalodilo na Nexus, první kolonizační koráb plující vstříc pravděpodobnému výskytu obyvatelných planet.

Čtyři měsíce poté ale bylo jasné, že se něco pokazilo – z hlubin vzdáleného vesmíru přišlo volání posádky Nexu o pomoc a právě tehdy začíná hra. Na záchranou misi je asi už pozdě, na kolonizaci a na pomstu ale není nikdy pozdě.

zdroj: Archiv

Nejnovější články