PS Now zlevňuje, přidává zajímavé hry a začíná tak konkurovat ostatním předplatným
zdroj: tisková zpráva

PS Now zlevňuje, přidává zajímavé hry a začíná tak konkurovat ostatním předplatným

2. 10. 2019 7:56 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Každý chce mít své vlastní předplatné, svůj launcher, svůj obchod. Časem se přestane mluvit o Epicu, protože hry budou rozházené mezi desítkami jiných obchodů. Časem se přestane mluvit o obchodech, protože hry budou v balících za jednotnou cenu. Časem se možná přestane mluvit i o nich, protože se všechny budou jen streamovat. To ostatně už dávno umí PS Now, které se nyní stává službou mnohem blíž k Xbox Game Passu, Origin Accessu, Uplay+ a jim podobným.

V PS Now je k dnešnímu dni úctyhodných 700 her, tedy bezesporu největší knihovna s hrami v rámci předplatného na konzolích. Přesto se o ní v našich koutech moc nemluví, za což nemůžeme ani my, ani vy. Sony ji totiž u nás ještě nespustila a ne každému se chce hledat jiné způsoby, jak se k této službě dostat.

O jejím zprovoznění v české republice zatím nic nevíme a Sony asi zatím nemá moc kam spěchat. Právě teď je PS Now dostupná v 19 regionech, tedy 70 procentům majitelů PlayStationu 4. Česká republika by tímto číslem už tolik nezahýbala. Ale jednou se snad dočkáme, protože už je opravdu o co stát.

Celá služba se totiž dočkala zlevnění. Z původních 15 eur na měsíc (zhruba 390 korun) je nyní 10 eur (258 korun). Cena za rok klesla ze 100 eur na 60 eur (2 580 -> 1 545 korun) a přibyla k tomu ještě čtvrtletní možnost za 25 eur (644 korun).

zdroj: Archiv

Zároveň se už tak dost obsáhlá knihovna rozrostla o čtyři skvělé kousky: God of War, Grand Theft Auto V, inFamous: Second Son a Uncharted 4: A Thief’s End. Tyto konkrétní hry budou k dispozici jen do 2. ledna příštího roku. Další hry se budou stejným způsobem objevovat a zase mizet, jako se to ostatně děje i u některých konkurenčních předplatných.

Nutno dodat, že ne všechny hry jsou dostupné ve všech regionech a je tedy otázka, které budou dostupné u nás, až se jednoho dne PS Now dočkáme (věříme, že se tak stane). Služba všechny své hry streamuje, ale už nějakou dobu umí některé z nich i stahovat, takže nejste zcela závislí na rychlosti svého internetového připojení.

Nicméně to vás zatím trápit nemusí, pokud nežijete v některém z podporovaných států.

Nejnovější články