Pod rukama modderů vzniká nejen Morrowind a Cyrodiil. Beyond Skyrim: Roscrea vás vezme na vulkanický sever

11. 5. 2020 16:35 | Novinky | autor: Jiří Svák |

Modderská skupina Beyond Skyrim má ambiciózní cíl: vytvořit v enginu Skyrim ideálně celý Tamriel. Dokončen byl prozatím region Bruma, který si hráči pamatují z TES IV: Oblivion, ale práce postupují i na dalších projektech. Autoři se v novém vývojářském deníčku připomínají se svým modem Roscrea, který láká na mrazivou atmosféru vulkanických ostrovů.

Roscrea je souostroví severně od provincie Skyrim. Podle fanouškovských odhadů by mělo ležet někde na půl cesty mezi ostrovem Solstheim (zde se odehrával děj datadisku The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn) a mrazivou prapůvodní kolébkou Nordů, ostrovem Atmora.

Mapa modifikace Roscrea od vývojářů Beyond Skyrim Mapa modifikace Roscrea od vývojářů Beyond Skyrim | zdroj: Beyond Skyrim Fanouškovská představa umístění soustroví Roscrea na mapě Nirnu Fanouškovská představa umístění soustroví Roscrea na mapě Nirnu | zdroj: Reddit Skyrim

Kromě legend, které tvrdí, že zde kdysi žili obři, je ostrov význačný svým nalezištěm kovu mithril. Kvůli němu se císařové i jarlové Skyrimu pokoušeli ostrov několikrát dobýt, ale sveřepost obyvatel, nehostinnost místa i jeho poloha uprostřed moře na hony vzdálená od civilizace ostrov uchránily.

Mithril se ve videu sice odklání od zažité představy fantasy hráče a vypadá spíše jako damascénská ocel, ale i díky tomu můžeme vidět ve Skyrimu nové modely vybavení. Kromě zbraní to jsou třeba pečlivě navržené a uvěřitelné zbroje, které respektují místní klima.

To je správně severské – blátivé na pobřeží, mrazivé ve vnitrozemí, ale tundra chybět také nebude. Prostředí tak velmi připomíná původní Skyrim. Autoři ale nezapomněli na vulkanický původ ostrovů, v jeskyních i v krajině se tak setkáme s novými tilesety, modely i texturami. Atmosféru místa nejlépe nasajete z videa níže, kde najdete i další detaily o postupu vývojářů.

zdroj: Beyond Skyrim (YouTube)

Projekt Beyond Skyrim: Roscrea ještě nemá své datum dokončení, vývojáři stále shánějí posily do týmu. Momentálně volají po zkušených scenáristech a 3D modelářích. Kdo by se chtěl na tomto fanouškovském datadisku podílet, nechť zavítá na stránky Beyond Skyrim.

Nejnovější články