Obří modifikace Beyond Skyrim vás nechává nakouknout do Cyrodiilu
zdroj: tisková zpráva

Obří modifikace Beyond Skyrim vás nechává nakouknout do Cyrodiilu

24. 6. 2019 12:27 | Video | autor: Václav Pecháček |

Jeden z nejambicióznějších modderských projektů v dějinách stále drobnými krůčky ťape vstříc úžasnému cíli. Beyond Skyrim chce pouze rukama nadšených fanoušků v enginu Skyrimu vymodelovat prakticky celý Tamriel v době, kdy se odehrává páté Elder Scrolls, a nejnovější ukázka vám předvede, že Cyrodiil začíná vypadat k světu.

Jedna část Cyrodiilu, region kolem města Bruma, je už dostupná a můžete si ji stáhnout zde, ale je to jen malá ochutnávka toho, co by snad někdy v budoucnu mělo přijít. Skyrim totiž není jediné místo, kde se kolem roku 200 Čtvrté éry dají zažít pořádná dobrodružství.

Ve výsledném modu, plném nových questů a nadabovaných dialogů, byste měli přispět k vyřešení ochromující krize, která postihla Císařství. Jeho vládce Titus Mede je totiž mrtvý a na jeho trůn si brousí zuby celá řada pretendentů. Které zadnici pomůžete na nejfajnovější křeslo světa?

zdroj: Vlastní

Pro jistotu ještě zdůrazním, že Beyond Skyrim není ani Skywind, ani Skyblivion – tyhle dva projekty chtějí v enginu Skyrimu zkrátka znovuvytvořit předešlé hry, Morrowind a Oblivion. Za tím se zajisté taky skrývá ohromný kus práce, ale přece jen jsem zvědavější na Beyond a jeho nové příběhy (snad z pera dostatečně talentovaných komunitních autorů).

Kromě Cyrodiilu se pracuje i na Iliac Bay, Atmoře, Elsweyru, Argonii a dalších lokalitách, o kterých jsem blíže psal v lednovém článku. Já budu šťastný, když se povede vydat aspoň desetinu z toho, co autoři zamýšlejí, zvlášť kdyby se jim to podařilo třeba ještě před vydáním The Elder Scrolls VI.

Kdybyste tvůrcům v jejich snažení chtěli pomoct, vyplňte přihlášku a uvidíte, jestli vás kontaktují. Není to práce jen pro programátory a 3D umělce, ale i pro šikovné spisovatele nebo dabéry – a koneckonců i pro lidi, co chtějí hrát nehotové verze a hledat v nich bugy. Každá ruka se hodí.

Nejnovější články