Oznámen restart série Fable
zdroj: Xbox

Oznámen restart série Fable

23. 7. 2020 21:46 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Aby byla herní tisková konference pamětihodná, je zapotřebí je uzavřít nějakým opravdovým bonbónkem. Vhodně zvolené závěrečné překvapení umí mnohdy kompletně otočit celkový dojem, tedy ne že by to dnešní Xbox Showcase potřebovala. Ukončit ale slušně nabitý program prvním teaserem na nový díl Fable, tomu se říká majstrštyk.

Naplnily se tak dlouhodobé zvěsti o tom, že má Microsoft tuto letitou ságu zájem oživit. Tentokrát už bez velkohubých slibů Petera Molyneuxe, zato v gesci studia Playground Games, které se v posledních letech velmi dobře stará o openworldovou odnož série Forza s podtitulem Horizon.

Kratičký teaser nastínil pouze pohádkovou atmosféru, kterou ale zdatně doplňuje ironický humor. V tuto chvíli ovšem víme jen to, že se hra chystá na Xbox Series X a PC. Absence číslovky v názvu pak napovídá, že se autoři rozhodli pro celkový reboot značky.

Ta má své kořeny až v dalekém roce 2004, kdy vyšel první díl na původní Xbox. Později byl portován i na PC, v roce 2008 pak vyšla vydařená dvojka. O dva roky později přišel třetí, už ne tak univerzálně kladně přijatý třetí díl, od té doby to šlo se značkou z kopce. Nové pokračování hlavní série nepřišlo, místo toho jsme se dočkali řady nepříliš povedených spin-offů, jako je Fable Heroes, Fable: The Journey nebo zrušené Fable Fortune.

Nejnovější články