Modifikace pro legendární Command & Conquer vytváří v podstatě novou hru a zdarma
zdroj: Foto: Virgin Interactive

Modifikace pro legendární Command & Conquer vytváří v podstatě novou hru a zdarma

27. 6. 2023 15:59 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Kultovní strategická série Command & Conquer se nezadržitelně blíží svému 30. výročí, avšak o žádné nové hře ani vidu ani slechu. Naposledy před třemi lety vyšlo staronové Command & Conquer: Remastered Collection, které se svým zpracováním rozhodně blýsklo, avšak hlad po novém dílu je zde stále. Alespoň trochu by ho určitě mohlo utišit Command & Conquer – Combined Arms.

zdroj: ModDb

Jedná se o fanouškovskou hru, která běží na OpenRA enginu. Jestli nevíte, co je tento engine zač, jde o open source projekt komunity, která tímto způsobem přepracovala engine prvního Red Alert, který je vylepšený o několik prvků a normálně funguje na moderních operačních systémech, přičemž tvůrci na něm tvoří zcela nové a unikátní strategie klasického střihu.

Combined Arms si poté bere všechny zajímavé dobroty napříč různými díly zmíněné série a míchá je do unikátního zážitku. Narazíte zde tak na prvky z Tiberian Dawn, Red Alert, Tiberian Sun, Red Alert 2 a Generals, což v praxi znamená přítomnost pěti ikonických frakcí (Spojenci, Sověti, Global Defense Initiative, Brotherhood of Nod a Scrinové).

Hratelnost jinak nabízí známé oblíbené strategické snažení, obohacené o dodatečné prvky, mezi nimiž je i zástup zcela nových jednotek. Nechybí ani nové zvuky nebo vzhledy. Hráči se také mohou pustit do různých singleplayerových i kooperativních misí a kompetitivního multiplayeru.

Projekt je dostupný už od roku 2018, ale práce na něm stále pokračují. Zrovna o víkendu třeba vyšel update, který přidává nový systém vylepšování jednotek, aby staří známí dostali do vínku další triky. Společně s tím ještě dorazilo 10 nových singleplayerových a kooperačních misí. Nudit se proto rozhodně nebudete.

Combined Arms si můžete bezplatně stáhnout na stránce ModDb. Jedná se o zcela samostatný titul, takže pro hraní nemusíte vlastnit žádný ze starších dílů.

Nejnovější články