Kurt Russell nedaboval Solid Snakea, protože je příliš líný
zdroj: Foto: Sony

Kurt Russell nedaboval Solid Snakea, protože je příliš líný

31. 1. 2024 16:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Že má Hideo Kodžima rád filmy, o tom nás přesvědčil nejen během své dlouholeté vývojářské kariéry, ale pravidelně nás o své lásce k nim informuje i na sociálních sítích. Jedním z jeho oblíbených tvůrců musí být i John Carpenter, režisér slavné Věci, který má ale na svém kontě také dvojici dalších filmů s Kurtem Russellem - Útěk z New Yorku a Útěk z L.A.

Russell v těchto snímcích hraje postavu jménem Snake Plissken, která jednak sdílí jméno s protagonisty série Metal Gear (Solid), Solid Snake pak navíc ve druhém díle chvíli působil pod pseudonymem Iroquois Pliskin. Inspirace je poměrně evidentní i po vizuální stránce, ať už jde o pásku přes oko, kouření doutníků či o ikonický mullet.

Herec Kurt Russell nedávno odpovídal na otázky magazínu GQ, kde se ho mimo jiné zeptali právě na Metal Gear. Na dotaz, proč nepropůjčil hlavnímu hrdinovi svůj hlas, když o to byl údajně kdysi požádán, měl Russell velmi pragmatickou odpověď:

„Jsem z principu líný člověk. V minulosti mě oslovila celá řada lidí, jestli nebudeme dělat tohle nebo tamto, ale nevím. Jsem prostě chlápek od filmu. A taky pocházím z jiné doby a nechtěl jsem vydělávat na něčem, co jsme kdysi vytvořili, tím myslím konkrétní postavu.“

Kodžima se v minulosti dokonce málem dostal do soudního sporu s filmovou společností právě kvůli tomu, že části jeho her až příliš připomínaly Útěk z New Yorku. Žalobu zastavil až sám Carpenter, kterého s japonským vývojářem pojí přátelství. Kodžima od té doby nicméně tvrdí, že Snake Plissken nebyl zdrojem inspirace pro jeho hrdiny. Jméno Snake prý vychází z jejich povahy - hadi jsou podle něj tím nejpřesnějším připodobněním ze zvířecí říše, protože se podobně jako jeho hrdinové skrývají a umí se pohybovat v dokonalé tichosti.

Nejnovější články