zdroj: Bethesda

Doom Eternal vyjde za týden na Switchi

1. 12. 2020 11:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Kde jsou ty časy, kdy Nintendo na své platformy nepouštělo násilné hry! Definitivní tečku za nimi patrně udělala brutální řežba MadWorld pro Wii z roku 2009. V současné době už si na Switchi můžete zahrát takové věci, jako je Mortal Kombat, Postal nebo třeba Doom. Ten poslední s podtitulem Eternal vyšel na ostatních platformách už na jaře, majitelé Switche se dočkají přesně za týden.

Právě tehdy vtrhne Doom Slayer na jejich oblíbenou platformu, aby vyplenil peklo, jak hlásá reklamní slogan. Obsahově se hra od ostatních verzí nijak neliší, hrát ji můžete samozřejmě jak v handheldovém, tak table-top či dokovacím režimu. Při hraní na handheldu můžete využít gyroskopického ovládání pro zaměřování.

Přestože jsem Doom Eternal na Switchi nehrál, mám bohaté zkušenosti s Doomem z roku 2016, který na této platformě vyšel rovněž. S ohledem na ještě frenetičtější akci a větší důraz na platforming, který letošní díl přinesl, bude velmi pravděpodobně hraní na Switchi podstatně náročnější a méně ergonomické. Nezbývá než počkat, do jaké míry si autoři s limity hybridní konzole dokázali poradit.

Port má opět na svědomí studio Panic Button, které má s portováním hluboké zkušenosti, kromě Doomů a Wolfensteinů na Switch přineslo třeba Warframe či Rocket League. Doom Eternal si z vašeho úložiště na Switchi ukousne přes 17 GB prostoru. Fyzické edice byly zrušeny, hru si můžete zakoupit pouze digitálně.

Nejnovější články