Chystá se předělávka Crysis pro konzole?
zdroj: tisková zpráva

Chystá se předělávka Crysis pro konzole?

4. 7. 2011 12:31 | Novinky | autor: levis |

Tohle by potenciálně mohla být zpráva měsíce pro majitele konzolí: po korejské ratingové komisi ohodnotila konzolovou verzi sci-fi střílečky Crysis i americká ESRB.

Obě komise posuzovaly hru ve verzích pro Xbox 360 a PlayStation 3, kterým se Crysis při svém vydání v roce 2007 vyhnula. Když si vývojáři z Cryteku přepočítali ztráty z pirátství a přizpůsobili svoji technologii CryEngine multiplatformní poptávce, rozhodli se raději vyrobit Crysis 2 už zároveň pro všechny platformy, než aby ztráceli čas konverzí jedničky. Druhý díl vyšel letos v březnu a prodalo se ho přes tři miliony kopií.

Zatím nebylo oficiálně potvrzeno, zda se Crytek pustí také do třetího dílu. Ačkoliv celá hra je od začátku koncipovaná jako trilogie, vznik případného Crysis 3 závisí na prodejním úspěchu dvojky a není vůbec jisté, zda se Crysis 2 vzhledem k nákladům na výrobu nakonec prodávala tak úspěšně, jak vydavatel EA očekával.

Je také otázkou, zda v případě předělávky prvního Crysis půjde jen o obyčejný port nebo lehce vylepšenou verzi hry. Že by tohle byla ta hra, kterou časopis Game Informer avizoval do svého srpnového čísla jako "kousek, který by rozhodně nikdo nečekal"?

 

 

Nejnovější články