zdroj: Nvidia

Chystá se komunitní remake Half-Life 2 s ray-tracingem

25. 8. 2023 11:40 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Tým šikovných moderů z Orbifold Studios, kteří se zaměřují na remaky populárních her za použití technologie ray tracing, si pro svůj příští projekt vybrali nestárnoucí legendu Half-Life 2. S použitím modovácích nástrojů Nvidia RTX Remix hodlají klasickou hru představit v úplně novém světle, na kterém ani nepoznáte, že od vydání uplynulo bezmála dvacet let. Na oznamovací trailer se můžete podívat výše.

Tým má s hrami od Valve a prací se Source enginem bohaté zkušenosti. Do moderního kabátu už převlékl například logickou hru Portal. Pokud vás zajímají technické podrobnosti toho, jak moddeři hodlají Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project posunout na novou, téměř fotorealistickou úroveň, tak veškeré materiály dostanou novou vrstvu detailů skrz Physically Based Rendering. Objekty procházejí omlazovací kůrou přímo v Hammer editoru od Valve. Modifikace bude plně využívat path tracing technologie od Nvidie, DLSS 3, Reflex a RTX IO.

Téměř každý asset je zrekonstruovaný od píky. Svět bude zdobit až osminásobek pixelů a předměty až dvacetinásobek detailů oproti původnímu Half-Life 2. Stačí se jen podívat na ikonický oblek Gordona Freemana, na různé materiály a krabatění látky u nákrčníků. Half-Life 2 RTX bude od originálu zkrátka k nerozeznání.

Half-Life 2 RTX zdroj: Foto: Nvidia RTX

Modifikace je teprve na začátku vývoje, takže na vydání si ještě nějaký ten čas počkáme. Orbifold Studios stále hledají šikovné programátory, programátorky a grafiky, kteří by s „přeraytraycováním“ Half-Life 2 pomohli. 

Nejnovější články