Jedi Knight II - návod 2.část
zdroj: tisková zpráva

Jedi Knight II - návod 2.část

2. 8. 2002 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Ve druhém dílu návodu na oblíbenou sci-fi akci Jedi Knight II: Jedi Outcast od LucasArts si popíšeme další mise, ve kterých už máte světelný meč a první síly Jediů, což naprosto změní styl i náboj celé hry.

Autor: Sowanso
Publikováno: 2.srpna 2002


Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jak již bylo řečeno v březnové recenzi hry Jedi Knight II: Jedi Outcast od LucasArts, úvodní část této sci-fi first-person akce, kterou popisuje předchozí díl návodu, se příliš nepovedla a řadu hráčů spíše odradila. Ale pokud ji překousnete, dostanete se do prostřední části hry, kterou popisuje dnešní návod. V té už máte světelný meč a první síly Jediů, což naprosto změní celý styl i náboj hry. Důležitá místa jsou opět zdokumentována ilustračním obrázkem, takže byste se neměli ztratit nebo někde zakysnout. Nejprve tu ale máme popis Jediho pohybů, útoky a práci s mečem a užitečné tipy pro souboje.

 Jediho pohyby
- Roll - dřep + směr (pouze third-person)
- Backflip - zpět + skok (pouze third-person)
- Wallflip - utíkejte blízko ke zdi a skočte proti ní
- Kick - utíkejte blízko k soupeři a skočte proti němu
- Wallrun - utíkejte podél zdi, strafujte do ní a stiskněte skok (pouze third-person)
- Strafejump - skočte dopředu a držte při tom strafing. Mačkejte klávesu pro skok, dokud strafing nepustíte.
- Special jumps - pusťte klávesu pro pohyb před tím, než skočíte.
- Bounce Jumps - poskakujte po nakloněných plošinách.

 Útoky mečem
- Forward Top-Down Hack - dopředu + útok, zpět + útok
- Horizontal Swipe Attack - strafe vlevo + útok, strafe vpravo + útok
- Diagonal Slash Down - dopředu + strafe vlevo + útok, dopředu + strafe vpravo + útok
- Diagonal Slash Up - zpět + strafe vlevo + útok, zpět + strafe vpravo + útok
- Stab Backwards - zpět + útok
- Forward Lundge - dopředu + útok během dřepu
- Flip Forward & Attack Downward - dopředu + útok + skok
- Forward Jump & Downward Hack - dopředu + útok + skok ze stoje, skok + útok ve vzduchu + skok dopředu

 Práce s mečem
- Nemusíte mačkat tlačítko pro útok, jeho držením získáváte lepší kontrolu nad mečem.
- Pokuste se naučit jednotlivé pohyby meče, abyste věděli, co uděláte ještě dřív, než to provedete.
- Jako nejvyšší prioritu si dejte - „nenechat se zasáhnout“.
- Nemáchejte kolem sebe mečem jako pominutí, ale provádějte vědomé pohyby.

 Boj s Jedii
- Není nic účinnějšího, než SPEED. Proto se pokoušejte šetřit ostatními silami včetně skoků. Ty jsou užitečné pouze ve sjednocení právě s rychlostí.
- Časem získávají vaše síly větší účinnost, čehož můžete využít především při boji se slabšími Jedii. Pokud je nachytáte v okamžicích, kdy se nebrání, můžete je jednoduše škrtit nebo s nimi pohazovat. Jakmile je máte jednou ve své moci, je hračka porazit je. Velice efektivní je shodit je z útesu nebo natlačit na místa, která zabijí.

 Tipy pro lepší hraní
- Nabindujte si LightSaber, abyste jej měli po ruce, kdykoli budete potřebovat.
- Pokud možno choďte co nejvíce s LightSaberem. Brzy zjistíte, že s žádnou zbraní se lépe neubráníte.
- Nabindujte si vámi nejčastěji používané síly.
- Snažte se protivníky shazovat z útesů silou PUSH.

 4.1 Nar Shaddaa Streets
Vejděte do lokálu a promluvte si s barmanem. Pak vystoupejte do druhého patra z místnosti, která byla naproti vám ve chvíli, když jste mluvili s barmanem. Nahoře otevřete bar a vraťte se za barmanem. Nyní jděte nahoru a vydejte se před lokál. Po celé kolo si dávejte pozor na ostřelovače, jejichž paprsek mečem neodrazíte. Je nejlepší všechny pomocí „Disruptor Rifle“ sestřelit okamžitě, jakmile je uvidíte. Vydejte se tedy vlevo. Rampa vás dovede až do místnosti, odkud musíte vyjet výtahem. Zde odtlačte bednu a přeskočte na pavlač druhého domu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Vyběhněte do vyššího patra a z balkónku skočte na prosklenou střechu pod vámi. V místnosti, kam dopadnete, si nechte přistavit rampu a vejděte do domu naproti tomu, z něhož jste skákali. V něm nejprve přitáhněte krabici k ovládacímu panelu, aby vám přivolala výtah. Ve chvíli, kdy do něj nastoupíte, ji zase odtlačte. Nahoře vyjděte ještě o patro výš a pak pokračujte po rampě doprava.

Až dorazíte na konec domu, seskočte dolů na pavlač druhého. Odsud musíte nejprve přeskočit na loď kotvící ve vzduchu a z ní pak dál k výtahu. Tím vyjeďte a po pravé straně průchodu se dostanete do protějšího domu. V něm nejprve zničte sud v levém rohu, abyste se dostali do místnůstky, v níž přesekněte jiskřící trubku. Díky tomu teď můžete vstoupit do vody a přitáhnout si rampu zpod dveří naproti, ze které už jednoduše vyskočíte na střechu. Z té pro změnu seskočte na rameno držáku odpadků a přitáhněte si druhé. Přeskočte na něj a pak do kontejneru se smetím pod vámi. Ve chvíli, kdy vaše nové vozítko zastaví, přepněte rychle spínač vlevo zatlačením, abyste mohli pokračovat v jízdě.

 4.2 Nar Shaddaa Hideout
Jakmile kontejner zastaví, vyskočte na rám trubek a z něj pak dále nahoru do „Secret Area“. Odsud seskočte dolů a jděte do haly na drcení odpadu. Vydejte se středem a u druhé drtičky vyskočte do průduchu, pod kterým obvykle stojí kontejner. Jakmile se otevře průchod, proběhněte jím naskrz. Úspěšné zdolání následující místnosti s haldou krabic vám snad nejlépe vysvětlí obrázek. Po stáhnutí bedny na druhé straně můžete tedy proběhnout chodbou a dojít až k vozíkům, z nichž první musíte přitáhnout k sobě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nyní se vraťte zpět a po vyskočení drtičky se vydejte do prostředních dveří naproti vám. Za nimi potáhněte krabici v levém rohu vzadu a prolezte odkrytým průchodem. Chodbou se pak dostanete opět k vozíkům, tentokráte z druhé strany. Nyní první vozík potlačte, čímž si uvolníte průchod do další chodby. V ní zatlačte na spínač za oknem, abyste si otevřeli dveře do chodby. U jejího konce si všimněte rezavě mříže po pravé straně, skrz kterou se dostanete do šachty. Z ní zničte explozivní krabici v místnosti naproti.

Vylezte zpět ze šachty a seskočte do místnosti vlevo. Odsud vyjděte dveřmi a dejte se trhlinou ve zdi vlevo, způsobenou předchozím výbuchem. Chodba vás zavede do věznice, kde potkáte svého přítele Landa. Abyste ho osvobodili, musíte se nyní vrátit zpět do chodby, odkud jste se vydali skrz rezavé mříže do šachty. Tentokrát pokračujte dále nahoru, abyste se dostali do horního patra v hale s drtičkami odpadu. Vydejte se napříč halou k protější zdi, kde v rohu najdete kabinku. Do ní vejděte a pak vpravo do řídícího centra věznice. Vyjeďte a následně dalším výtahem sjeďte do prostor, kde rozbijte mečem mříže a pak běžte chodbou dál.

Na jejím konci rozbijte prasklinu ve skle a skrz ni zatlačením přepněte spínač pro otevření dveří. Za nimi se musíte vypořádat s překvapením, které pro vás připravil sledovaný Reelo Baruk. Jakmile zdoláte přesilu, vyběhněte do jeho kukaně. Odtud nejprve propusťte vězně, pak si otevřete spínačem ve stole průchod tajnou chodbou dolů do věznice. Váš přítel, Lando, už vás ke své lodi zavede.

 4.3. Nar Shaddaa Starport
Nejprve si promluvte s Landem, abyste věděli co dělat. Nyní sjeďte výtahem dolů a dejte se dveřmi doprava. V tmavé místnosti, nasaďte si „Light Amp. Googles“ a projděte ji. Až dojdete ke kanónům, zničte je, aby neohrožovaly práci našeho přítele. Po té projděte skrz místnost a vyjděte u kanónů z druhé strany. Odsud k nim musíte vyskočit a pokračovat dál vnitřkem k ovládacímu panelu pro získání přístupu k lodi. Od něj se dejte dveřmi vlevo a jděte pořád rovně až k lodi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pomožte Landovi s přesilou a opět se vraťte na půl cesty k barelům s palivem. Vyskočte na ně a odblokujte jeho proudění do lodi. Aby se vám to povedlo, musíte zvolit kombinaci znaků, kterou vidíte na obrázku. Nyní se vraťte zpět k lodi, a všimněte si krabic po boku lodi u zdi. Na jedné straně je odtáhněte, na druhé zničte. Objevíte tak průchody k panelům, které vám otevřou střechu pro odlet. Až se vám podaří otevřít obě půlky, vraťte se do řídící kabiny lodi. V ní skočte k tlačítku po levé straně a zbavte se poslední chabé obrany pomocí lodních kanónů ve stylu osmibitových her.

 5.1. Bespin Undercity
Ve chvíli, kdy bude píst dole, na něj vlezte skrz rezavou mříž a nechte se jím vyvézt nahoru. Jakmile začne znovu klesat, zruší se blokování dveří, do nichž můžete vejít. Až dojdete k dědkovi u ovládacího pultu, odtáhněte jej pryč a přepněte spínač. Nyní s pomocí rychlosti proběhněte dveřmi, které jste otevřeli. Vyvezte se výtahem nahoru a vkročte do topné centrály. Zde po stranách ve zdi jezdí klíny, které aktivují vždy na své konečné úrovni silové pole napříč průřezem haly. Ve chvíli, kdy bude klín na vaší úrovni, přeskočte po tomto poli k nejbližším stupínku ve zdi. Takto se dostaňte až k němu samotnému a využijte jej jako výtah, abyste vyjeli o úroveň výše.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Stejným způsobem došplhejte až do nejvyšších pater. Po levé ruce pak budete mít dveře, za nimiž vás čeká výtah. Nechte se vyvézt do hlavní větrací místnosti, kterou jednou za čas proudí vzduch. Toho využijte a při každém takovémto zavátí se nechte vynést na plošinku o patro výš. Nahoře se pak odsud dostanete dveřmi naproti hlavní plošiny, na kterou jste vyskočili. Po porážce černého Jedie, se dejte dále do místnosti. V té pusťte robotka, který vás vyveze výtahem dále.

 5.2. Bespin Streets
Veďte robotka k výtahu, který spustíte v přilehlé buňce po levé straně. Dostanete se do zaminovaného podloubí, jež musíte před robotkem, který si tvrdohlavě razí cestu vpřed, vyčistit. Až se vám to povede, on vám za odměnu otevře další dveře.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Projděte několika místnostmi, až se objevíte na ulici. Nyní už není možné se ztratit. Běžte pořád rovně ulicemi, pak se vyvezte výtahem na římsu, po níž se dostanete až k nádvoří, ze kterého opět vyjeďte na druhé straně nahoru. Přeběhněte po můstku, seskočte na druhé straně dolů a dojdete až k výtahu.

 5.3. Bespin Platform
Mám pocit, že ani zde se nedá ztratit. Vydáte se jednoduše chodbou pořád za nosem, projdete dvoje dveře až narazíte na jakési skladiště, odkud se vydejte vlevo. Tam na vás čeká strážník s „Imperials' Security“ klíčem. Vrátíte se zpět až k výtahu a vyjedete nahoru. Tam na v místnosti na konci chodby odblokujte východ na přistávací rampu a sjedete zpátky dolů. Nejprve se vydáte do dveří vlevo, abyste si doplnili štíty. A pak do chodby vpravo, na jejímž konci vás čeká Dessanova pravá ruka - Tavion. Hodně štěstí!

Některé informace z úvodu této části návodu byly čerpány z JediKnightii.net. Příště si v třetí části návodu popíšeme závěr hry.

Stáhněte si: Trailer #1 (2 MB), Trailer #2 (4 MB), Video (12 MB nebo 5 MB), Cheaty, Patch s přídavnou mapou (9,5 MB a 6 MB), Demo (69 MB), Editing tools (4 MB)

Související články: Recenze singleplayeru (3/2002), Recenze multiplayeru (4/2002), Návod 1.část, Preview (8/2001), Novinky

 
Sowanso
připravil: jd


 
 

Nejnovější články