Jedi Knight II - návod 1.část
zdroj: tisková zpráva

Jedi Knight II - návod 1.část

26. 7. 2002 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Úvodní část sci-fi akce Jedi Knight II: Jedi Outcast se příliš nepovedla a řadu hráčů spíše odradí, avšak její absolvování je podmínkou pro zpřístupnění dalších zajímavějších levelů a k tomu poslouží náš návod.

Autor: Sowanso
Publikováno: 26.července 2002


Obrázek zdroj: tisková zpráva Jak již bylo řečeno v březnové recenzi hry Jedi Knight II: Jedi Outcast od LucasArts, úvodní část této sci-fi first-person akce se příliš nepovedla a řadu hráčů spíše odradí, než nadchne. Avšak její absolvování je podmínkou pro zpřístupnění dalších, většinou mnohem zábavnějších levelů později ve hře. Pár užitečných rad na začátek:

- Pokud zabijete strážníka, nezapomeňte si od něj vzít „imperial’s security key“.
- Jakmile narazíte na cokoli přepnutelného, přepněte to. Nikdy tím nic nezkazíte a tlačítka mají v různých kolech vždy svůj charakteristický tvar, takže je lehce rozeznáte.
- Písmenkem M aktivujete Objectives, občas se vám budou hodit, přestože JK2 je zdárným důkazem toho, že jsou tyto úkoly v 3D hrách spíše pro efekt :)

Každá mise je zdokumentována ilustračním obrázkem, takže byste se snad neměli ztratit. Takže hurá do popisu první třetiny Jedi Knight II: Jedi Outcast:

 1.1 Kejim Post
Dostaňte se před hlavní bránu. Abyste ji otevřeli, musíte nejprve aktivovat kanón v levé věži. Pak už stačí jen pět ran a máte vstup volný. Výtahem sjeďte do podzemí, kde musíte projít dveřmi a dát se do místnosti vpravo. Tam seberte granáty a rozstřílejte explozivní bednu, pod kterou je ukryt průchod do šachty. Tou se vydejte až k řídícímu panelu, k němuž hoďte jeden nebo dva granáty. Ještě než vybouchnou, utíkejte se schovat před žárem exploze za dveře uprostřed chodby vedoucí pod výtah, kterým jste sjeli dříve dolů. Nyní obejděte žhnoucí trosky a vyjeďte výtahem do komory, odkud musíte pro změnu seskočit skrz rezavé mříže do řídícího centra. Zde pootvírejte tlačítky všechny dveře a vyčistěte celé patro.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Poté se vydejte do druhé místnosti vpravo, hned za tou, kde jste dříve sebrali granáty. Vezměte z krabice „light amp. googles“ pro vidění do tmy a sjeďte výtahem v rohu dolů. Zde si brýle nasaďte (písmenko „J“) a projděte na druhou stranu místnosti, abyste se dostali ke generátoru. Zapamatujte si první ze tří symbolů, které budete na konci kola potřebovat. Vyběhněte nahoru po schodech a dejte se dvakrát doleva k úzkým lávkám. Po lávkách se vydejte opět vlevo. Zde ve velké místnosti zavolejte u kontrolního pultu Jane. Ta bude při cestě k vám potřebovat pomoc. Vraťte se proto rychle zpět, vyčistěte jí cestu a pak ji doveďte k pultu. Vaše sličná partnerka vám za to otevře dveře, za než se podívejte.

Nyní přejděte k druhému bloku u úzkých lávek znovu směrem vlevo. Běžte pořád za nosem, rychle proběhněte dlouhým průchodem, řekněte něco vtipného Jane a dále postupujte stále rovně. Pokud narazíte na druhý polozničený průchod, obejděte ho horem po střeše, která zůstala neporušená. Až dojdete zpět na úzké lávky, vydejte se k bloku označenému červeným symbolem nad vchodem. Dávejte se pořád doleva a dostanete se do kontrolního střediska, kde přepněte páčku.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nyní se z této místnosti vydejte podél zdi na druhou stranu oválu nad lávkami a aktivujte kódovací zařízení. Vydejte se dolů k tomuto důmyslnému zařízení a zadejte do něj symboly podle barev. Pokud už jste je zapomněli, najdete je v Objectives. Správnost zadání si pak ověříte na čtvrté straně panelu jejich postupným aktivováním. Konečně máte otevřenou cestu po čtvrté lávce a první kolo je za vámi.

 1.2. Kejim Base
Až dojdete k mrazícímu boxu, skočte do něj, a kolem stěny dojděte na druhou stranu. Zde projděte dveřmi a v následné chodbě vypněte bezpečnostní systém. Nyní vyjděte zpět nahoru k mrazícímu boxu a po úzké římse podél vnitřní stěny dojděte k ramenu mixéru. Po něm vyskačte do chodbičky, kterou se dostanete do další místnosti. V ní se musíte dostat po římse k oknu stráže v horním patře, skrz které zničte explosivní bednu. Ta vám otevře průchod to té místnosti. Nyní musíte přepnout páčku, která vám umožní vstoupit dovnitř válce uprostřed předchozí haly. Odtud projdete až do laboratoře. Vydejte se vpravo do nejbližších dveří a za nimi se dejte vlevo.

Obrázek zdroj: tisková zpráva V místě, kde po vás budou střílet dva kanóny, rozstřelte explozivní bednu v rohu a vlezte do šachty za ní. V další místnosti se dejte doprava a přepněte tlačítko vzadu za krabicemi. V přilehlé hale zničte stroj uprostřed přepnutím obou tlačítek. Mezi laserovými paprsky prolezte vzniklou dírou ve dveřích vlevo. Doporučuji obejít místnost proti směru hodinových ručiček.

Za dveřmi jděte doprava a seberte mrtvému strážníkovi klíč. S jeho pomocí si otevřete přístup k ovládacím panelu drónu. S malým robotkem dojeďte až do místnosti, kde vypnete elektrické výboje v podlaze (viz obrázek). Nyní už můžete v klidu dojít k východu.

 2.1. Artus Mine
Obrázek zdroj: tisková zpráva Po rezavých lámajících se trubkách prolezte do pevnosti. Postupujte stylem malých krůčků - jedině tím zjistíte, zda máte před nohami spolehlivý kus kovu. Sjeďte výtahem do podzemí a dále pokračujte výtahem nahoru. Nyní se vydejte doleva a na úplném konci chodby pak vpravo. Dostanete se tak až ven na skálu do míst, kudy vlétávají kontejnery s krystaly do pevnosti. Pod okrajem rampy se světly se jednou za čas vysune větrací roura (viz obrázek). Na ni pak musíte skočit a nechat se vsunout zpět na spodní římsu. Odsud vejděte do šachty a výbušninou zneutralizujte ochranný obal reaktoru uvnitř a poté zničte samotný reaktor. Počkejte, až jeho zbytek sjede dolů a vyveze vás jako výtah do hořejšího patra.

V něm vyšplhejte na konstrukci, ze které skočíte do kontejneru ve chvíli, kdy vás bude míjet. Nechte se svézt jen za první zatáčku vpravo, za níž skočte do chodby ve stěně. Tou vyběhněte mezi zářivými krystaly nahoru. Až dojdete k vrtáku, aktivujte jej stiskem tlačítka v zádí a vydejte se za ním. Nyní seskočte skrz rezavou mříž na proplouvající kontejner a nechte se dovézt ke stěně na rampu. V příští místnosti pak vyjeďte do druhého patra naskočením na buchar a jste venku. Po detonaci se ubírejte chodbou vpravo. Po vyjetí výtahem se dejte znovu stejným směrem. Až dojdete k vlaku, naskočte do něj a mazejte pryč.

 2.2. Artus Detention
Obrázek zdroj: tisková zpráva Zpočátku vás trošku odbudu, protože se v této misi nedá prakticky ztratit. Postupujte pořád po spirále okolo válce nahoru, abyste mohli propustit vězně uvnitř. Pak se po seběhnutí schodů zpátky dejte doprava a pomožte osvobozeným zajatcům překonat vojáky v hangáru. Vydejte se po rampě do dveří (viz obrázek), abyste mohli novým přátelům otevřít hlavní východ. Až opustíte hangár, zničte mříž vpravo a skočte do větrací šachty. A pak znovu pořád za nosem.

Ve chvíli, kdy vylezete ze štoly s krystaly, dejte se nejprve doleva, pak chodbou vpravo a znovu doleva. Zde zajměte úředníka, který vám odblokuje bezpečnostním kódem východ, k němuž vás sám zavede - pokud jej samozřejmě budete motivovat zaměřovačem v zádech :)

 2.3. Artus Topside
Obrázek zdroj: tisková zpráva Hned od začátku musíte rychle utíkat do kukaně vlevo, odkud přivoláte výtah, kterým vyjeďte nahoru. Vlevo za budkou je kanón, s jehož pomocí se nejprve zbavte obrněného kuřete, a pak pomožte osvobozeným vězňům s obranou (viz obrázek). Jakmile se otevřou vrata a vyjde z nich plechovka, neváhejte a zničte ji taky. Teď se musíte dostat skrz celý, docela silně chráněný, kaňon. Jakmile se dostanete do dveří vpravo na druhé straně, máte vyhráno. Odtud totiž vyjedete výtahem nahoru a zeshora už vyčistíte zbytek nepřátel hladce jako v reklamě na mycí prostředek.

Po úspěšné čistce musíte přejít podél skály až ke vchodu do podzemních prostor. Do nich sjeďte a deaktivujte ochranné pole okolo ionizačních kanónů. Jejich destrukci už zvládne i vaše babička. Po přistání Jane se k ní musíte vrátit. Cesta k její lodi vede zpět přes podzemní garáž, kterou musíte pouze obejít nahoře po rampě. Držím palce při první bitvě s Dessanem :)

 3.1. Yavin Temple
Výtahy vyjeďte až nahoru, kde na vás čeká Luke Skywalker. Po rozhovoru sjeďte zpět dvě patra a vydejte se vpravo. Na druhém nádvoří vlezte do díry ve zdi naproti vchodu a skočte do katakomb, v nichž se ukrývají síly Jediů.

 3.2. Yavin Trial
Obrázek zdroj: tisková zpráva Nejprve vezměte sílu PUSH a v první testovací místnosti posunujte kostky tak, aby vždy v prostředním pruhu byl znak, který je vytesán v kameni nad ním (viz obrázek). K procvičení síly PULL musíte postupně vytahat ze zdi všechny schody a vyběhnout po nich ke dveřím. V chodbě dole si otevřete dveře skočením na tlačítko v zemi. Za nimi je velký stupínek, na který se postavte. Tím si otevřete několik dveří v celé chodbě před vámi, aktivujte sílu SPEED a proběhněte na druhý konec, než se dveře zavřou.

Sílu JUMP procvičíte vyskákáním do vyššího patra po troskách chrámu u zdi vpravo od vchodu. V další místnosti musíte nejprve zatahat za hlavy draků ve zdi, aby z nich začala téct voda, a pak se vraťte na břeh ke dveřím, kterými jste vešli. Až voda vyplaví lávku nahoru, s pomocí rychlosti ji přeběhněte, než se zavře mříž na druhém konci. Protlačte si v popraskané zdí průchod a objevíte se v další místnosti. Zde zatlačte klíny do zdi, aby se uvolnily kvádry nad nimi. Po nich pak vyskačte ke dveřím do vyšších pater. Pro splnění dalšího úkolu se musíte postavit za stupínek v zemi. Aktivujte rychlost, přeběhněte jej a pokračujte pořád rovně, nakonec vyskočte do dveří naproti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nyní se konečně dostáváte ke světelnému meči. Nejprve zatlačte klíny ve sloupu uprostřed a tím si shodíte „meč v kleci“. Z ní jej dostanete následovně: Postavte se na stupínek ve výklenku ve zdi za vámi, čímž zvednete samotnou klec. Až sami sjedete dolů, pomocí rychlosti utíkejte k meči. Ještě než se k němu dostanete, potáhněte si jej těsně před dopadnutím kleci. Po tolika hodinách trápení je z vás konečně Jedi! Teď už jen hodem meče přetněte lana (viz obrázek), držící kvádry po obou stranách dveří, čímž je otevřete a uvolníte si východ z chrámu.

Nyní máte světelný meč a první síly Jediů, což naprosto změní celý styl i náboj hry, takže zbytek nechám na příští dva díly. Momentálně máte za sebou nejnudnější část, teď už to bude jen lepší. Máte-li nějaké připomínky nebo doplňující otázky k textu, nebojte se je napsat mailem nebo do diskusního fóra pod tímto článkem.

Stáhněte si: Trailer #1 (2 MB), Trailer #2 (4 MB), Video (12 MB nebo 5 MB), Cheaty, Patch s přídavnou mapou (9,5 MB a 6 MB), Demo (69 MB), Editing tools (4 MB)

Související články: Recenze singleplayeru (3/2002), Recenze multiplayeru (4/2002), Preview (8/2001), Novinky

 
Sowanso
připravil: jd


 
 

Nejnovější články