Video prezentace Steam ovladače při hraní Civ V a Portal 2
zdroj: tisková zpráva

Video prezentace Steam ovladače při hraní Civ V a Portal 2

12. 10. 2013 18:08 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Nedávno představený Steam ovladač vyvolal na konto svých neobvyklých a zajímavých vlastností debatu na téma: „jak to vlastně bude fungovat“. Vývojáři z Valve naštěstí nepřejímají manýry velkých konzolových firem, které své nové stroje rády ukazují, ale jen pěkně z dálky a v přísně kontrolovaném režimu. Inženýři z Valve namísto toho natočili demonstrační video, které nabízí názornou ukázku několika funkčních módů Steam ovladače.

Na záběrech z Portal 2 ovladač nahrazuje klávesnici s myší v „legacy“ módu, což znamená, že hra není pro použití ovladače nijak specificky upravená a jednotlivé funkce si hráč nakonfiguruje sám. Na záběrech z páté Civilizace funguje pravý trackpad jako myš, zatímco levý ovládá kameru.

...

Následují ukázka z CSka, která demonstruje citlivost tracpkadů, zatímco záběry z hraní Papers, Please zas ukazují mód, kdy oba trackpady reprezentují myš a jejich užití naráz umožňuje rychlý pohyb kurzoru po displeji.

Z videa získáte docela hezký přehled o některých z funkcí, které Steam ovladač obsáhne. Následovat by měla další videa, která představí zbývajíácí funkce. A jak se na to pěkně dívá, tak jsem čím dál tím zvědavější, kolik bude ovladač stát.

S ohledem na řadu pokročilých technologií se zdá, že to bude solidní pálka. Ale jestli chce Valve s ovladačem udělat malou revoluci, tak to asi s cenou nebude chtít přehánět. Jakou cenu tipujete vy? Já říkám, že se cena vejde pod 1500 Kč, což je nějaký 80 dolarů. Dokonce si dokážu představit, že Valve nasadí cenu ještě o fous níže...

Nejnovější články