Zaklínač (The Witcher) o 6 týdnů později
zdroj: tisková zpráva

Zaklínač (The Witcher) o 6 týdnů později

16. 7. 2007 16:16 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Tak ne v září, ale koncem října. Polští tvůrci vysvětlují, že k tomu mají opravdu pádné důvody a my jim zrovna u této hry věříme.

Současné trendy směřují k vytváření stále kratších her, aby hráči žádali stále nové a nové. Polské vývojářské studio CD Projekt Red však chce pokračovat v tradici starých RPG, u kterých trvá několik týdnů, než je celé projdete a prozkoumáte. Nejdůležitějším prvkem Zaklínače prý je, aby se hráč plně ztotožnil s postavou Geralta a na vlastní kůži zažil atmosféru Sapkowského světa. Hra tedy potřebuje dlouhý a bohatý děj, který vás kromě mnoha zvratů povede tak, abyste do ní co nejvíce pronikli. I kvůli tomu dnes tvůrci oficiálně oznámili rozhodnutí posunout datum vydání z 14. září (dříve uváděné za skálopevný termín) na 26. října tohoto roku. Podrobnosti vysvětlují níže a není důvod jim je nevěřit:

    Adam Kiciński, ředitel studia CD Projekt RED, komentoval přesunutí premiéry: "Uvědomujeme si, že taková změna data premiéry nikdy nepotěší hráče, kteří se už nemohou dočkat vydání. My jsme však došli k závěru, že v zájmu implementace závěrečných změn je potřeba datum vydání odložit, abychom mohli náležitě dokončit všechny závěrečné úpravy. Chtěli jsme o této změně hráče co nejdříve informovat, abychom jim na poslední chvíli nepřipravili nepříjemné překvapení. Doufáme, že šestitýdenní odklad vydání je stále přijatelným zdržením a že příznivci hry naše rozhodnutí pochopí."

    Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

    K odkladu herní premiéry se vyjádřil i vedoucí projektu Jacek Brzeziński: "Právě jsme dokončili dodatečné úpravy hry na verzi "Beta Candidate 4". V této fázi vývoje již můžeme zahájit testování a vychytat všechny chyby a vady na kráse. Bohužel to vyžaduje, abychom datum vydání odložili. Všechno zlé je však pro něco dobré, a proto hodláme těchto šest týdnů co nejlépe využít k tomu, aby hra co nejvíce splňovala očekávání hráčů. Také tak můžeme lépe vymezit dobu, za kterou lze celý příběh projít a jež předčila naše původní očekávání. Pouze hlavní příběh vám zabere 50 hodin času. Pokud chcete zároveň plnit i všechny postranní úkoly, prodlouží se herní doba až na 90 hodin."

    Vedoucí projektu zároveň nastínil, jak velký úkol před nimi při testování leží: "Jen pro ilustraci: jednomu testerovi trvá celá hra 15 dní, což při šestihodinovém denním testování činí plných 90 hodin hraní. Včetně víkendů to tedy znamená celé 3 týdny hraní. Do závěrečného testování jsme investovali spoustu prostředků a lidských sil, což nic nemění na skutečnosti, že před námi leží ještě spousta práce. Na druhou stranu nás ale velmi těší, že se nám podařilo vytvořit spletitou a komplexní hru. Díky nelineárnímu příběhu tak můžete "Zaklínače" dokončit několika různými způsoby."
The Witcher je jinak zvláštní rovněž tím, že jeho standardní edice v češtině za běžnou cenu 899 Kč (předobjednávka z Xzone.cz) obsahuje řadu dárků - CD se soundtrackem, barevnou tištěnou mapu velikosti A3, tištěný barevný 80ti stránkový průvodce hrou a tištěnou povídku od Andrzeje Sapkowského (cca 40 stran) - které jinak bývají pouze u dražších sběratelských edicí. Té se u téhle hry rovněž dočkáme, ale bude ve velmi omezeném počet kusů. Proto má být den zahájení jejího předprodeje předem avizován, aby ho někdo neminul například kvůli dovolené. Více o Zaklínači, jehož lokalizace v CD Projektu se dle našich informací blíží dokončení, čtěte v našich druhých dojmech a do galerie přibyl půltucet screenshotů.
zdroj: PR, vlastní

jd

Nejnovější články