Vyšla další hra ze světa WH40K: hexová strategie Gladius – Relics of War
zdroj: tisková zpráva

Vyšla další hra ze světa WH40K: hexová strategie Gladius – Relics of War

14. 7. 2018 12:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ne moc voňavá stopa po červnovém Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr ještě nestačila vyčpět, a už tu máme dalšího adepta ze světa sci-fi Warhammeru ke zhodnocení. Tentokrát jde o 4X strategii Gladius – Relics of War s poměrně stabilními kořeny a zatím pozitivními ohlasy. A alespoň z videí nevypadá vůbec špatně.

Tvůrci z Proxy Studios se zatím mohou chlubit pouze jedinou hrou Pandora: First Contact, která si od nás odnesla sedmičku. Už na první pohled je vidět jistá souvislost mezi prvotinou studia a novinkou Gladius – Relics of War. V obou případech jde o 4X strategie, přičemž warhammerovské prostředí už teď sbírá lepší hodnocení než pět let starý předchůdce.

Od Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War očekávejte všechna čtyři X spojená s tímto žánrem. Jakmile si zvolíte jednu ze čtyř frakcí (Astra Militarum, vesmírní mariňáci, orkové a Necroni), vydáte se na průzkum náhodně generovaného prostředí planety Gladius Prime, rozšíříte pole své působnosti o nová města, pokročíte příběhem ušitým na míru vámi vybrané frakci, a hlavně to nandáte hordám nepřátel.

zdroj: Archiv

Ze čtyř obsažených frakcí se formou videí níže představili zatím pouze orkové a příslušníci Astra Militarum. Zbylé dvě rasy na své slavnostní odhalení teprve čekají, i když je hra už normálně dostupná na Steamu. K dispozici je i deluxe edice se soundtrackem, wallpapery a exkluzivní neutrální jednotkou Lords of Skulls.

Tak kam si myslíte, že se Gladius nakonec zařadí? Mezi těch několik přešlapů, nebo mezi ukázková zpracování Warhammeru čtyřicítky? Kdyby to tentokrát náhodou nevyšlo, tak stále máme k čemu upínat své naděje. Chystané Space Hulk: Tactics a Necromunda: Underhive Wars nevypadají vůbec špatně. Ale tak je to zpočátku vesměs s každým WH40K titulem.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Nejnovější články