Final Fantasy XIII-2 vyjde v EU v lednu 2012
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XIII-2 vyjde v EU v lednu 2012

18. 7. 2011 19:10 | Novinky | autor: levis |

Square Enix dnes potvrdili, že Final Fantasy XIII-2 vyjde pro západní trh v lednu 2012, tedy pouze měsíc po japonské verzi hry. XIII-2 se bude odehrávat několik let po událostech z posledního dílu FF XIII, kdy hlavní hrdinka Lightning a její tým zachránili město Cocoon. Přeživší se snaží znovu nastartovat svůj život, ale Lightning zmizela a má se za to, že ji patrně stihla smrt. Tomuhle scénáři nevěří pouze její sestra Serah Farron, jejíž domovské městečko napadla monstra. Serah by odsud nikdy nevyvázla živá, nebýt pomoci jakéhosi mladičkého cizince Noela Kreisse. Společně tak na vlastní pěst začnou pátrat, co se Lightning přihodilo.

FF XIII-2 bude opět využívat bojového systému Active Time Battle s lehkými variacemi a obměnami: přibude např. možnost ovládat obtížnost jednotlivých střetů a během bitev vás tu a tam čekají nějaké filmové quicktime eventy, kdy budete mačkáním tlačítek v pořadí určeném na obrazovce moci ovlivnit další průběh zápasu. V průběhu hry půjde zkrotit divoké zvíře, zařadit ho do své party a díky nové funkci jménem Feral Link jej posléze využít i v bitvách.

Zásadní novinkou je, že narozdíl od FF XIII a dvanáctého dílu už se monstra nebudou náhodně pohybovat na mapě, nýbrž se zjeví náhodně ve chvíli, kdy se jim přiblížíte. Podle toho, jak rychle vpadnete do souboje, vás hra pak případně odmění za odvahu či rychlost. Rozhovory s NPC budou probíhat v rámci klasického dialogového stromu, z nějž si vyberete tu nejlepší odpověď, a puzzly se tentokrát mají točit kolem spravování anomálií a paradoxů ve skutečném světě a dalších dimenzí.

Nejnovější články