Vánoční výsledky a zimní plány UbiSoftu
zdroj: tisková zpráva

Vánoční výsledky a zimní plány UbiSoftu

24. 1. 2007 14:14 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Výsledky hospodaření UbiSoftu bývají vždy poučným čtivem a nejinak tomu je v případě výroční zprávy za poslední kvartál 2006.

V něm tento francouzský vydavatel, který jde čím dál jasněji ve šlépějích EA, navýšil své tržby o úctyhodných 24 procent oproti stejnému období předešlého roku, za což může děkovat především Rainbow Six Vegas, Splinter Cell Double Agent a Red Steel. Poslední jmenované hry se společně s Dark Messiah a Heroes V celkově prodalo 1,9 milionu kusů, což je prezentováno jako úspěch vzhledem k novým brandům UbiSoftu. Od tak silné značky jako Might & Magic bych možná čekal více, i když na druhou stranu se musí brát v úvahu fakt, že to nebyly tituly určené pro více platforem. Mezi nimi v tržbách dominuje X360 (28%), následovaný Wii (22%, obrovský podíl na nováčka pouhý měsíc a půl na trhu!), PS2 (15%), PC (14%), DS (9%), PSP (5%), Xboxem (2%) a GameCube (1%). Zastoupení prodejů na evropském a severoamerickém kontinentu je poměrně vyrovnané (48% vs. 46%).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Seznam her chystaných na 1. čtvrtletí 2007 odhalil dosud neoznámený datadisk Secret Missions (PC/X360) pro arkádu Blazing Angles: Squadrons of WW2, u nějž by se asi nikdo nedivil, kdyby šlo o nové mise, letadla a multiplayerové módy, co přibudou do PS3/Wii verze. Důležité je oficiální potvrzení Driver: Parallel Lines pro PC/Wii (březen), o čemž se spekulovalo od doby, co tuhle značku vlastnilo ještě Atari. Potěší též přítomnost Resident Evil 4 pro PC, jehož konverzi z GameCube zřejmě musí provázet obrovské technické problémy, neboť se bez vysvětlení odkládá už skoro rok.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články