Uvedení PlayStation 3 na evropský trh
zdroj: tisková zpráva

Uvedení PlayStation 3 na evropský trh

25. 1. 2007 10:10 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Sony potvrdila zahájení prodeje konzole v EU i v ČR na 23. března, stanovila cenu a zveřejnila seznam třiceti startovních her.

Společnost Sony hodinu po půlnoci oficiálně oznámila, že uvede PlayStation 3 na evropský trh 23. března 2007, takže se nedávné zvěsti z EDGE zakládaly na pravdě. V Evropě, Africe, zemích Středního východu a Australasii bude konzole stát obdobu 599 euro. Pro ČR stanovila Sony cenu PS3 na 16.810,- Kč, což je ekvivalent evropské ceny přepočítané dnešním kurzem (finální cena se může dle výrobce mírně lišit). Sony dále potvrdila, že s ohledem na požadavky prodejců a zákazníků bude při startu k dispozici pouze 60 GB model PS3 (foto), kterého má být v první vlně připraven 1 milion kusů. Levnější model (s 20 GB harddiskem) bude následovat v dalším období tohoto roku až podle zájmu zákazníků. Koncem března budou mít majitelé PS3 na výběr z celkem třiceti her a to jak standardně na Blu-ray discích v obchodech, tak i ke stažení/zakoupení z PlayStation Network, např. inovativní hry Factor nebo fl0W. Zde je kompletní seznam titulů (překvapivě chybí mlátička Heavenly Sword), z nichž přibližně deset nevyšlo ještě ani v USA.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Souběžně s evropským startem PS3 bude představen nový System Update, který má být zárukou "zvýšeného potenciálu zábavy". V souvislosti s dnešním oznámením prezident Sony, David Reeves, řekl: “Navzdory obrovském úspěchu uvedení PS3 v Japonsku a severní Americe jsme opravdu potěšeni, že můžeme mít pro další teritoria k dispozici takové zásadní množství PS3. A to spolu s možností uvedení více než 30 titulů všech možných žánrů, což je jednoznačně největší počet her v historii PlayStation, a to je to, po čem vždy příznivci PlayStation v Evropě plakali." Ceny dodatečného příslušenství byly stanoveny takto: za další SIXAXIS bezdrátový ovladač dáte 50€, za ovladač Blu-ray disku 25€, za HDMI kabel 25€, za AV kabel 17€, za Component AV kabel 25€ a za S-video kabel 17€.

A co bude znamenat blížící se příchod PS3 do ČR pro vás, čtenáře TISCALI Games? Především spuštění šesti samostatných sekcí s rozdělením veškerého obsahu podle jednotlivých platforem, recenze konzole i recenze exkluzivních PS3 her (viz již publikované Resistance: Fall of Man a MotorStorm dema), PS3 oddělení na GameShopu a ještě intenzivnější zaměření na PS3 tituly/události v novinkách než dosud - máte se zkrátka na co těšit :)
zdroj: PR

jd

Nejnovější články