Spencer: Microsoft bude dál kupovat studia, aby udržel krok s Tencentem a Sony
zdroj: Profimedia

Spencer: Microsoft bude dál kupovat studia, aby udržel krok s Tencentem a Sony

19. 9. 2022 14:50 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Akvizice jsou jedním z nejžhavějších témat letošního roku, protože velké společnosti se doslova trumfují v tom, kdo ukořistí větší rybu. Spoustu nákupů studií učinili v Sony, Tencentu, Embraceru i Microsoftu, který dělá vše pro to, aby se dokončila akvizice Activision Blizzard za stěží představitelných 1,5 bilionu korun. A tím to zdaleka nekončí.

Šéf Xboxu Phil Spencer se během Tokyo Game Show rozpovídal pro Squawk Asia (díky za upozornění PC Gameru). Na otázku, zda i po této obrovské akvizici bude Microsoft dále hledat nové příležitosti, nebo si dá od kupování studií na chvíli pauzu, odpověděl následovně: „Na tomto trhu panuje taková konkurence, že si nemyslím, že bychom mohli něco pozastavit. Tencent je dnes největší herní společností na světě a nadále intenzivně investuje do herního obsahu a tvůrců her.“

Spencer dále řekl, že i Sony je v oblasti her větší firmou než Microsoft a navíc neustále investuje (naposledy si Sony spolu s Tencentem zajistilo podíl ve studiu FromSoftware, tvůrcích Elden Ringu). „Snažíme se být významným hráčem. Chceme našim hráčům poskytovat skvělý obsah a hodláme zůstat aktivní,“ dodal Spencer.

Možným budoucím cílem Microsoftu by podle Spencera mohl být trh s japonskými RPG, kde dominuje Sony s Nintendem a Microsoftu se nedaří prorazit. Probíhají prý schůzky s japonskými vývojáři, kde se snaží o vytvoření pracovního vztahu a splnění požadavků vývojářů.

Nejnovější články