SimsVille překvapivě zrušeno
zdroj: tisková zpráva

SimsVille překvapivě zrušeno

21. 9. 2001 20:07 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Velmi překvapivá, skoro až šokující zpráva, přišla dnes od Electronic Arts, kteří se po Ultimě Online 2 rozhodli zrušit další očekávanou hru a to dva roky připravované SimsVille (screenshoty&trailer).

Jak se dočtete v našem archivu novinek, mělo se jednat o takový zajímavý mix The Sims a The SimCity. Hráč se v SimsVille měl kompletně starat o malé městečko a vše s tím související, ale jak prokázali autoři hry v tomto rozhovoru, koncept hry byl možná až příliš komplikovaný. Oficiální důvod k poslání hry k ledu byl podle mluvčího Maxisu ten, že SimsVille údajně nenaplňovalo nároky na kvalitu her od této firmy a proto byl vývojářský tým převelen na jiné projekty jako SimsOnline. Podle mého názoru je ale hlavní důvod ke zrušení SimsVille úplně jiný - po ohlášení datadisku The Sims: Hot Date (viz naše preview) vyšlo najevo, že by byly obě hry až moc podobné a tak je logické, že Maxis vsadil raději na osvědčenou sérii The Sims, než na nejistý úspěch relativně neznámého titulu.

Update 22.9. Interview na téma zrušení SimsVille přinesl GameSpot. Hra prý byla hotova z 80%, ale při hraní přestávala být po chvíli zábavná a proto ji raději (i přes vidinu takřka jisté statisicícové prodejnosti) zrušili, ale jinak se potvrzují mé včerejší domněnky v souvislosti s The Sims: Hot Date.
zdroj: CGO Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články