Práva na Heroes a M&M vydražil UbiSoft
zdroj: tisková zpráva

Práva na Heroes a M&M vydražil UbiSoft

15. 8. 2003 19:19 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Jak jsme vás informovali koncem května, vydavatelská společnost 3DO se dostala do finančních potíží a po težkém boji byla nucena ukončit svoji aktivitu.

homm5 zdroj: tisková zpráva Otázka samozřejmě vyvstala nad tím, co bude s jejími známými značkami, mezi které patří i Heroes of Might and Magic a Might & Magic. Obě nakonec skončily v dražbě, kde se o jejich společné získání ucházely hned tři firmy: Eidos, UbiSoft a Turbine Entertainment. Oproti tomu o The Four Horsemen of Apocalypse nebo sérii Army Men neprojevil za příslušné ceny nikdo zájem (není se ani co divit).

Dražba zmiňovaných "značek" proběhla včera, tj. 14.8. a vyvolávací cenou pro skupinu Might & Magic (HoM&M i M&M) se stala částka 100 000 dolarů. Práva na ní nakonec získala francouzská společnost UbiSoft, která ji vydražila za částku 1,3 milionu dolarů. UbiSoft má tak nyní v rukou osud jak Heroes of Might & Magic V, tak i případného pokračování Might & Magic. Přesné plány společnosti zatím nejsou známy, takže je dokonce možné, že započaté práce na pětce nebudou dokončeny a firma značku zužitkuje jiným způsobem (například vývojem nové HoMM MMORPG :)

Vývojářské studio New World Computing, které na pokračování slavných Heroesů zadělávalo, bylo totiž oficiálně zrušeno a někteří jeho členové si už stačili sehnat práci jinde. Též není jisté ani to, kdo by případně HOMM V distribuoval v Česku, zda CD Projekt jako doposud, nebo Playman, který se stará o všechny hry Ubi Softu na našem území. Více se o celé kauze 3DO, jejím krachu a zmatků okolo série Heroes dozvíte ze specializovaných stránek Heroes.cz od Gremlina. Na závěr ještě dodám, že dnes byla prodána rovněž nabízená licence na sportovní sérii High Heat Baseball, kterou získal za blíže nespecifikovanou částku Microsoft (info), a dále společnost Namco získala za 1,5 milionu dolarů závody Street Racing Syndicate.

zdroj: Heroes, 3DOinfo

kate

Nejnovější články