Capcom vděčí Resident Evilu a Monster Hunterovi za rekordní zisky
zdroj: Vlastní foto autora

Capcom vděčí Resident Evilu a Monster Hunterovi za rekordní zisky

30. 7. 2021 8:00 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Finanční zpráva vydavatelství Capcom prozradila (díky Video Games Chronicle) rekordní zisky v prvním kvartálu letošního fiskálního roku, tedy v období od 1. dubna do 30. června. Za toto období firma zaznamenala tržby ve výši 48,4 miliard jenů, respektive 9,5 miliardy korun, což je víc než 100% nárůst oproti stejnému období v předchozím roce. Čistý zisk z toho činí 3,38 miliardy korun.

Je naprosto zjevné, čemu Capcom vděčí za to vůbec nejlepší první čtvrtletí ve své historii – silné dvojici nových her Monster Hunter Rise a Resident Evil Village. Vzhledem k datu vydání připadá většina prodejů Monster Huntera na toto období a není pochyb o tom, že obě hry byly v letošním roce těmi nejočekávanějšími v rámci vydavatelství.

Víc než dvojnásobné zisky oproti stejnému období v minulém roce rovněž musíme připisovat faktu, že v prvním kvartálu roku 2020 Capcom vydal pouze remake Resident Evil 3, který navíc nebyl ani zdaleka tak povedený a úspěšný jako předchozí remake Resident Evil 2.

Ale zpátky k aktuálnímu rekordnímu kvartálu, během nějž se vydavateli podařilo prodat velmi slušných 13,3 milionů kusů svých her. Většina z toho připadá titulu Monster Hunter Rise, který kráčí ve šlépějích svého většího předchůdce Monster Hunter World a stává se svými víc než 7 miliony prodaných kopií za tři měsíce jedním z nejúspěšnějších titulů od Capcomu vůbec.

Resident Evil Village sice vyšel až 7. května, ale za méně než dva měsíce, které mu do konce čtvrtletí zbývaly, stihl prodat velmi pěkných 4,5 milionu kopií. Capcom doufá, že se hře podaří překonat prodeje předchozího Resident Evil 7: Biohazard, což je momentálně nejúspěšnější hra série s 9 miliony prodanými kopiemi a druhá nejúspěšnější hra vydavatele po zmíněném Monster Hunter World (17,1 milionu kusů).

Nejnovější články