50 milionů PS2 venku, Rage Software končí
zdroj: tisková zpráva

50 milionů PS2 venku, Rage Software končí

17. 1. 2003 11:11 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Sony oznámila, že k tomuto týdnu dosáhl celkový počet konzolí PlayStation 2, dodaných do obchodních řetězců, úctyhodné cifry 50 milionů kusů.

Posledních 10 milionů se přitom stihlo prodat jen na podzim a během předvánočních svátků, přesněji od září do půli ledna, na čemž bude mít určitě nemalý vliv Grand Theft Auto: Vice City (recenze). Regionálně se nejvíce majitelů PS2 nachází v Severní Americe, kam bylo dopraveno zhruba 21,5 mil. kusů, druhá je Evropa (cca 16 milionů), kterou ale s 12,5 miliony dohání Japonci. Zajímavý je i fakt, že celkem se k třetí straně, tedy vývojářům a vydavatelům dostalo již přes deset tisíc sad pro vývoj PS2 her.

Trochu méně radostněji zní zpráva o ukončení činnosti britského vývojáře her Rage Software. Ještě před svým zánikem chce toto liverpoolské studio se čtyřmi pobočkami prodat rozdělané a aktuální hry jiným firmám v oboru. Mezi tituly, které tak svého rodiče přežijí, budou patřit chystané konzolové závody Lamborghini, takticko-akční Team SAS a právě prodávaná sportovní boxovací videohra na motivy Rockyho. Ačkoliv se firma dostala do finančních potížích, loňská videohra David Beckham Soccer (Xb,PS2) byla poměrně úspěšná a její prodej Rage vydělal více než 4 miliony liber. Jak je vidět, i to bylo málo. Hunter Kelly z Ernst and Young vidí největší problém studia ve velkých investicích do nových projektů, které navíc doprovázelo časté zpožďování vydávání jiných her.

kate

Nejnovější články