Nintendo chce své značky využívat i mimo hry
zdroj: tisková zpráva

Nintendo chce své značky využívat i mimo hry

23. 7. 2020 14:06 | Bleskovky | autor: Pavel Makal |

Nintendo patří mezi společnosti, které si své značky velmi úzkostlivě chrání. Má k tomu ostatně důvod, rodinné klenoty japonského herního giganta patří k těm globálně nejslavnějším a nejsnáze rozpoznatelným i mezi laickou veřejností. A právě tohoto faktu chce firma v budoucnu využít.

Ústředním předmětem podnikání Nintenda jsou samozřejmě hry a konzole, společnost ale ve výroční zprávě k uplynulému fiskálnímu roku dala najevo, že své populární IP chce začít využívat i mimo mantinely videoher. Uvědomuje si totiž jejich sílu a potenciál k úspěchu i v jiných odvětvích.

Podobná iniciativa není v případě Nintenda překvapivá nebo úplně nová, ostatně zkoušení nových a neotřelých postupů je hluboce zakódováno v DNA společnosti, která nám přinesla pohybové ovládání, už kdysi koketovala s VR a svými konzolemi jde zcela proti proudu. Navíc jsou snahy Nintenda zamířit mimo probádané vody evidentní třeba aktuálním spojením s Legem nebo probíhající přípravou vlastního zábavního parku.

Nintendo začínalo již na konci 19. století jako výrobce hracích karet, postupně svou působnost rozšířilo i na hračky. V tiskové správě se firma zavazuje k tomu, že i nadále bude hledat nové a dosud nevídané způsoby zábavy, protože je stále oddána svému cíli přinášet svým zákazníkům úsměv na tvář.

Nejnovější články