Warhammer 40,000: Dark Millenium

Warhammer 40,000: Dark Millenium

Články

Proč není Warhammer 40K: Dark Millenium MMO?

Warhammer 40K: Dark Millenium Online prožívá strastiplný život. Nejdřív hra vznikala jako velké MMO, ale pak přišly potíže a najednou je z toho singleplayerová akce s bohatými multiplayerovými prvky, jak jsme o tom psali nedávno. Podle prezidenta THQ stojí za radikální změnou podoby hry dynamika trhu, což je natolik široký pojem, že si pod ním můžeme představit prakticky cokoli. Teď vystoupil Danny Bilson, který v THQ pracuje jako výkonný viceprezident pro divizi core her (zkrátka ty, o kterých na Games píšeme nejvíce) a ještě to trochu domotal. Jedním z důvodů, proč si hra prošla velkou změnou, je prý spousta inovací, které by do MMO podoby nešlo moc dobře implementovat. Záhy však Bilson tak nějak nepřímo přiznal, že na MMO by prostě THQ neměla peníze.

Změna plánu - Warhammer 40k: Dark Milenium už není MMO

Warhammer 40 000: Dark Millenium mělo být původně velkolepé MMO, ale nebude - můžete přestat těšit. THQ oznámila, že namísto velké onlineovky bude z Dark Millenium singleplayerová hra s online multiplayerem, robustním digitálním obsahem (asi DLC?) a komunitními funkcemi. Důvod změny je prostý - dělat a udržovat velké MMO je nákladná záležitost a THQ na tom není finančně zrovna nejlépe. Vydavateli se dle jeho slov nepodařilo najít obchodního partnera, který by nákladný projekt podpořil.

THQ popírá zvěsti o rušení her, pochybnosti zůstávají

Zvěsti o tom, že THQ zmrazila svůj vydavatelský plán na rok 2014 (když plán, tak jedině dlouhodobý) a i přes zaplacení zálohy vrací licence, které si koupila pro budoucí videoherní adaptace, se podle vyjádření australské pobočky pro VG247 nezakládají na pravdě. Situaci kolem THQ rozvířil skrze svůj Twitter Kevin Dent, šéf SIG (Special Interest Group) divize vývojářské asociace IGDA, takže žádný "nýmand".

Zabere Warhammer 40k MMO místo pro další Space Marine?

Na onlinovku ze světa Warhammeru 40,000 s dlouhým a všeříkajícím podtitulem Dark Millenium Online se ze zřejmých důvodů těší mnoho lidí. Nyní se klidné informační vody rozčeřily hned několika zprávami, z nichž ale ne všechny jsou potvrzené. Na fóru Warseer se objevil poměrně rozsáhlý výčet informací, který se týkal povolání, designu hry, přibližného data vydání a dalších detailů s tím, že jde o informace interní od anonymního zdroje. Přečíst si je můžete sami, je toho docela dost.

Drobná ochutnávka WH40K: Dark Millenium Online

Warhammer 40 000 u nás má poměrně silnou fanouškovskou základnu a ta jistě čeká na to, jak...

Bude Warhammer 40k první skutečně akční MMO?

Dnešní onlinovky hrají pořád na jednu a tu samou strunu - místo aby se soustředily třeba na pořádné souboje. Alespoň to si myslí Dave Adams, zakladatel studia Vigil Games, které má momentálně plné ruce práce s MMO Warhammer 40k: Dark Millenium Online. Adams ho sám přirovnává tak trochu ke konzolové hře, protože jeho tým chce klást důraz na pořádné souboje a adrenalin, jaké jsou k nalezení třeba právě v áčkových konzolových titulech. "Spousta z toho, co je k nalezení v dnešních onlinovkách, by konzolové hráče znudilo," tvrdí Adams.