Co si přát do Mass Effect 2?
zdroj: tisková zpráva

Co si přát do Mass Effect 2?

9. 2. 2009 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Především bohatší a variabilnější herní náplň, to jsou zatím nesplněné touhy hráčů jedničky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Již oficiálně potvrzené pokračování úspěšného RPG Mass Effect si vzali na mušku na serveru IGN. Tamní redaktoři dali dohromady soupis věcí, co by druhý díl měl dle jejich mínění/ přání obsahovat - či naopak nikoliv. Předně chtějí více zatraktivnit prostředí a herní náplň v případě planet, na které zavítáte mimo rámec hlavní příběhové linie. Neustálé a rutinní vybíjení nepřátel z jedničky bylo posléze hodně nezajímavé, takže se přimlouvají za komplexnější nabídku věcí, co zde vlastně podniknout.

Dvojka by už dle IGN měla být konečně více odladěná, aby nedocházelo k podobným nešvarům, jako je procházení skrze stěny (u nepřátel), nebo zasekávání se v herním prostředí za překážkami (u hlavního hrdiny). Nemluvě o nepříliš vyladěné AI všech zúčastněných z prvního dílu, počítaje v to také vaše parťáky v boji. Pokračování by rozhodně slušela i mnohem větší variabilita, týkající se jednak grafického ztvárnění - v jedničce příliš často docházelo k recyklování textur, resp. celých lokací. A druhak obsahu, nyní je zase řeč o repetetivních questech prvního dílu.

Na IGN tak logicky po tvůrcích požadují mnohem větší rozmanitost. Mise, kde se vedle akce bude muset více přemýšlet (třeba kvůli nutnému řešení nějakých puzzlů). Nebo mise, vyžadující sofistikovaný průzkum terénu. Také by se nezlobili, kdyby některé vedlejší mise měly trvalý dopad na hlavní příběhovou kampaň, čímž by hra získala větší hloubku. V posledku na IGN připomínají, že zdejší svět by si zcela jistě zasloužil mnohem větší pozornost v případě dalšího přídavného obsahu ke stažení (první díl měl všehovšudy jednu solidní expanzi).

V závěru snad jen připomínku, že Mass Effect 2 se má objevit na trhu v první polovině roku 2010 a to na platformách PC a X360. Otázka do diskuse, co byste si ve dvojce přáli mít vy?

zdroj: IGN

mart

Nejnovější články