Bad Company 2, Mass Effect 2, Dead Space Wii
zdroj: tisková zpráva

Bad Company 2, Mass Effect 2, Dead Space Wii

4. 2. 2009 3:03 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Největším překvapením je však odsun jedné hry, kterou už recenzujeme, ale EA si vše pár týdnů před uvedením rozmysleli.

V jiném nočním článku, zabývajícím se konferencí Electronic Arts, odkud přišlo mnoho důležitých zpráv, se hovořilo o dvou dopředu odhadnutelných odkladech sledovaných titulů. Zde naopak přichází na řadu těch pár překvapení i pro nás, i když většinou dávají logiku:

  • Zvětšit zdroj: tisková zpráva Na vznik pokračování nepříliš prodávané a velmi rychle zapomentuté (ale jinak kvalitní) kooperativní akce Battlefield Bad Company z loňska bych si osobně nevsadil. Dvojka se však objeví začátkem 2010, kutí ji opět studio DICE, poběží na stejném enginu co jednička (což nemusí být nutně zápor, když její technologie např. s destrukcemi předběhla dobu) a proto moc nepočítejte s nějakými drastickými změnami v hratelnosti, ale to je jen odhad, ne nějaké potvrzené info.


  • Mass Effect 2, jež si leckdo přál a tak nějak v koutku duše čekal už na letošní Vánoce (OK, byl to asi nesmysl kvůli kanibalizaci konzolového Dragon Age ze stejné dílny...), vyjde až v první polovině 2010 pro "více platforem". Poté to bylo mluvčím EA upřesněno na X360 + PC, takže ta PS3 verze se přesně dle předpokladů opět nekoná, aspoň zatím.


  • Co asi muselo zarazit každého, je oznámení převodu hardcorového Dead Space na mainstreamové Wiičko, což se stane na podzim. Navzdory technickým omezením konzole od Nintenda má ve hře zůstat vše, co ji na ostatních platformách dělalo tak strašidelnou, slíbili tvůrci, kteří tímto krokem chtějí uspokojit náročnější Wii hráče.


  • Obrázek zdroj: tisková zpráva Godfather 2 nedoputuje na trh 24. února, ale kupodivu až ve 2. čtvrtletí. Tento mafiánský strategicko-akční hybrid proto vítězí v soutěži o největší překvapení dneška - bylo to skutečně až na poslední chvíli, podobně jako svého času u Army of Two, protože momentálně už hrajeme review-verzi (ne, nesmíme nic prozradit kvůli embargu :) Důvody v tomto případě nepramení z nedostatku marketingu (ten je pěkně intenzivní už pár měsíců a právě gradoval), nýbrž z obavy EA z našlápnutého lineupu koncem února (vedle Killzone 2, GTA IV Lost and Damned, Halo Wars aj.) a nižší koupěschopnosti obyvatel kvůli ekonomické recesi.
zdroj: PR, SH, KO a další

jd

Nejnovější články