Odklady Dragon Age: Origins a The Sims 3
zdroj: tisková zpráva

Odklady Dragon Age: Origins a The Sims 3

4. 2. 2009 4:04 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ještě teplým zprávám z konference EA vévodí ta o fantasy RPG od BioWare: proč sakryš až před Vánocemi?

Vystoupení prezidenta Johna Riccitiella a dalších vrcholných představitelů Electronic Arts na dlouho avizovaném setkání se zaměstnanci a investory přineslo několik oficiálních potvrzení toho, co se už dalo tušit, a zhruba stejný počet nečekaných novinek. Zde budeme hovořit o té první skupině, pro zasvěcené vesměs jen samé formality:

  • Obrázek zdroj: tisková zpráva PC verze fantasy RPG Dragon Age: Origins od BioWare, dosud plánovaná na konec března, byla odložena až na říjen-prosinec tohoto roku, aby mohla vyjít souběžně s konzolovými verzemi. Největší radost z toho musí mít jeho překladatelé do češtiny, kteří díky změně vše v klídku stihnou a nebudou muset postupně vypouštět dvě jazykové verze. Osobně jsem toto čekal a ani jsme proto vůbec nespěchali s publikováním našeho rozhovoru, protože Ray Muzyka v něm opakovaně slibuje "o tomhle a tomhle se dozvíte více již brzy", ale dosud se tak nestalo. Ostatně i šéf EA přiznal, že důvodem jsou marketingové záležitosti (výrobce vyjde mediální masáž levněji, pokud se provádí jen v jednu dobu pro všechny verze, než zvlášť pro PC a pak o půl roku později opáčko kvůli konverzi na konzole), přičemž ten dodatečný čas mají tvůrci údajně věnovat i vylaďování počítačové verze...


  • Další pozdrženou hrou je pokračování bestselleru se simulací života The Sims 3. Kdo čte TISCALI pravidelně, ví to z SMSek už od 22.ledna, což pak od nás převzaly některé zahraniční sajty a EA jim tehdy odpověděli, že přehodnocují vhodné období pro start. Vše se projevilo i v časopisu Score, minule sebejistě lákajícím na recenzi s třítýdenním předstihem, která ale v aktuálním čísle v reálu není. Nyní EA dospěli k závěru, že namísto zamýšleného 20. února pro ně bude lepší vydání 2. června 2009. Ač to tiskovka (zdůrazňující také povinné internetové připojení) přímo neříká, z čtení mezi řádky je patrné, že i zde za to může marketing: aby příchod na PC nebyl tak časově vzdálen od letního uvedení stejnojmenného titulu na Maca, iPhone, iPod Touch a mobilní telefony.

    Trefně to komentuje Laku na fanstránce TheSims2.cz: "Je více než zjevné, že jde zejména o získání více času na marketing a správné načasování příchodu nové generace simů. Hra totiž jinak působí poměrně dokončeným dojmem. Pokud se tedy na poslední chvíli nepřistoupilo k předělávání nějaké zásadnější části kódu. Dost možná se také mohlo ukázat, že zástupci komunita pozvaní na setkání s vývojáři nebyla až tak nadšena, jak by si v EA představovali." Z The Sims 3 tu jinak máme sedmnáct nových obrázků a další trailer.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

zdroj: Archiv


The Sims 3 únorový trailer
  • To onlinová freewarovka Battlefield Heroes už si další odsun dovolit asi nemohla, a tak jsme byli ujištěni, že si ji všichni zahrajeme nejpozději 31. března 2009.


  • A nějaký ten číselný hype na závěr: konzolových verzí Mirrors Edge se celosvětově vyexpedovalo do obchodů (neplést se skutečně prodanými kusy koncovým zákazníkům) milion kusů, což je vzhledem ke steskům obchodníků i výrobce o bídném zájmu hráčů docela udivující (s pokračováním ME se nadále počítá a šéf EA doufá, že bude komerčně úspěšnější). Rovněž milion má (ke konci prosince) na kontě celkově více poptávaný (ale pořád prý žádná velká sláva) Dead Space. To Left 4 Dead, to je jiná kává. V kamenných krámech měl dosáhnout na 1,8 milionu kusů plus k tomu je ještě nutné přičíst prodej přes Steam, odkud nejsou přesná čísla známa, ale rozhodně budou minimálně na půlmilionové hranici, i kvůli permanentnímu dominování tamnímu žebříčku a nemožnosti pirátění z principu této kooperativní hry.
O těch čtyřech překvápcích z konference EA čtěte zde.
zdroj: PR, SH, KO a další

jd

Nejnovější články