Galaga

Galaga

Články

Seznamte se se zákulisím vývoje Metal Gear Solid, Baldur’s Gate II a World of Warcraft

V redakci jsme si velmi oblíbili knihu Blood, Sweat, and Pixels od Jasona Schreiera z Kotaku. Odkrývá totiž roušku tajemství, která zahaluje vývoj úspěšných her, rozšiřuje čtenářovo povědomí o náročném procesu a vysvětluje, proč se v našich oblíbených hrách vyskytují některé věci, které nám vadí. Podobných knih je samozřejmě víc a nejnovější Humble Bundle jich nabízí dvě desítky.

Arkádová herna v Červeném Újezdu zahájí v pátek 4. sezónu

Arkádovou videohernu Arcadehry.cz v Červenému Újezdu u Prahy, která v pátek 4. dubna zahajuje novou sezónu, z Games.cz dobře znáte. Konal se zde jeden ze čtenářských srazů, byli jsme tam mnohokrát na návštěvě a Martin o zajímavých kusech ze sbírky Honzy Orny psal v seriálu Arcade Olé. Kdo se chtěl na desítky arkádových pecek různého věku podívat a hlavně si je zahrát, už to zřejmě udělal. A ne jednou.

Arcade Olé! #7: Galaga

Ti z vás, kteří viděli letošní filmový hit Avengers, si určitě vybaví scénu, v níž Tony Stark během porady upozorní ostatní na technika, který namísto práce hraje Galagu. V české verzi filmu sice byla tato replika předabována a Iron Man v ní upozorňoval na Space Invaders, ale to nic nemění na faktu, že z hlediska popkulturních referencí je Galaga jednou z nejčastěji citovaných her všech dob. Jméno téhle hry si půjčili i autoři seriálu Lost, Matthew Broderick si ji zahrál v kultovním filmu Wargames a podobných odkazů by bylo možné najít ještě celou řadu.

Bleskovky

  • 16. 2. 2016 - Dalším zpětně kompatibilním Xbox One titulem je Galaga.

  • 23. 7. 2014 - V animovaném filmu Pixely (Pixels), který vyjde v květnu příštího roku, se setkáme s představiteli her Pac-man, Donkey Kong, Galaga, Frogger, Q*bert, Space Invaders či Centipede.