Best of 2015: Nejlepší DLC - datadisk
zdroj: tisková zpráva

Best of 2015: Nejlepší DLC - datadisk

16. 1. 2016 18:32 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Když dojde na slovíčkaření, může být debata o rozdílech mezi DLC a datadiskem hodně výživná. Pořád to ale bude jen slovíčkaření. Faktem totiž díky digitální distribuci je, že veškerý dodatečný obsah zkrátka spadá pod zkratku DLC (downloadable content) a je jedno, zda jde o extra čepici či skin do hry, balíček s novými jednotkami nebo rozsáhlý datadisk na desítky hodin hraní. Právě poslední typ "obsahu navíc" nás ale baví nejvíce, což dokazují i kousky, který jsme si v minulém roce pořádně užili.

Bloodborne: The Old Hunters

The Old Hunters nabízí pořádnou porci všeho, co jste si na původní hře zamilovali. V první řadě zvyšuje o několik stupňů obtížnost, uvidíte nové bossáky, dostanete do ruky novou výbavu a zkoumáte nové lokace. Navíc ale datadisk dále rozšiřuje poutavou (a pořádně zašmodrchanou) mytologii původní hry a přihazuje k tomu možnost vzít si na pomoc NPC v podobě starých lovců z názvu.

Destiny: The Taken King

The Taken King představuje nejlepší způsob, jak demonstrovat vývoj, kterým Destiny prošla od vydání. Mohutný datadisk, který přináší nový obsah, ale především modifikuje původní systémy a prakticky každou část hratelnosti. Krom pokračování příběhu, nových úkolů a předmětů datadisk vylepšuje celkový vývoj postav a uhlazuje mnoho hran, které hráčům v původní verzi hry vadily. 

Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire

„Kéž by místo The Old Republic vydali nový KotOR.“ Tohle přání mnoha hráčů se už nesplní, ale částečně se stalo realitou. S každou novou epizodou datadisku Knights of the Fallen Empire se totiž Old Republic singleplayerovému RPG stále více přibližuje. Zajímavé vyprávění doprovází skvělé filmečky, které se výrazně liší od původní, lehce karikované, stylizace. Za celou dobu hraní nemusíte komunikovat s žádným dalším hráčem a především, těžiště hraní se přesunuje na správu party, komunikaci se skvěle napsanými společníky a odhalování povedeného příběhu.

Total War: Attila - Age of Charlemagne

Občas je to jednoduché. Zasadíte hru do nového dobového kontextu, změníte aktéry, přinesete pár dobrých zlepšováků a zajistíte, že výsledek je zábavný. Přesun do raného středověku Attilovi prospěl, protože se správně rozkročil mezi pádem starověku z původní hry a materiálem, na který jsme si zvykli v Medievalu. Díky zmenšení je mapa detailnější, což hráči umožňuje rýsovat Evropu do podoby, která zůstala po zbytek středověku. Příjemně se odlišující frakce a skvělý nápad s válečnou únavou pak z Age of Charlemagne dělá jeden z nejlepších datadisků, které pro Total War hry kdy vyšly.


A nejlepším DLC - datadiskem roku 2015 se podle redakce Games.cz stává...

bestofdlc zdroj: tisková zpráva

Zaklínač 3: Divoký hon – Srdce z kamene

Dobrý datadisk umí vyplnit mezery původní hry. V případě třetího Zaklínače jich moc není, ale Srdce z kamene i těch pár dobře odstraňuje a zároveň nastavuje novou kvalitativní laťku v klíčových částech celé hry. Díky menšímu časovému rozsahu („jen“ 10-15 hodin) je hlavní dějová linie sevřenější, vyprávění je souvislejší a lépe drží pohromadě. K tomu se přidávají klasicky poutavé vedlejší úkoly a pestrá paleta nových nepřátel i NPC. Díky nim vyniknou dobře napsané dialogy a skvělý dabing. Když k tomu přidáte rozsáhlé rozšíření Geraltova rozvoje skrze runy, dostanete vynikajíc datadisk, který je pro mnohé lepší než původní hra.

V rámci naší série Best of 2015, ve které shrnujeme to nejlepší za uplynulý, doposud vyšly následující články:

Nejnovější články