Best of 2015: Nejlepší sportovní hra
zdroj: tisková zpráva

Best of 2015: Nejlepší sportovní hra

13. 1. 2016 20:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Hraním sportovních her možná neshodíte přebytečná kila a nevylepšíte si koordinaci pohybů, ale co do zábavnosti mají každoročně vydávané přírůstky tohoto žánru rozhodně co nabídnout. Přestože se osvědčené série jako FIFA, NHL nebo PES pohybovaly i v roce 2015 v „bezpečné zóně“ a nepřinesly žádné revoluční změny, fanoušci mohli být spokojeni – nedočkali se totiž ani žádného velkého zklamání. Pozitivní také je, že loňská sportovní sezona nabídla i příchod nečekaných, ale o to průbojnějších nováčků...

Blood Bowl 2

Reálný americký fotbal v podobě Madden NFL to má v našich končinách těžké a jeho neoddiskutovatelné kvality ocení jen naprostá menšina hráčů. Když ale k základním principům hry přidáte orky, trpaslíky, skaveny nebo elfy, vzbudíte i pozornost národů, které hrají spíše „soccer“. Rozšířený taktický rozměr, osobitá prezentace a motivující systém postupného průchodu hrou udělaly z Blood Bowl 2 titul, který stojí za pozornost.

FIFA 16

EA Sports v loňském roce zpomalili - doslova i obrazně. FIFA 16 nepřinesla oproti minulému ročníku tolik novinek, kolik bychom si přáli, viditelným zpomalením hratelnosti nám ale přesto otevřela nové obzory. Tradičně špičkové zpracování a velkorysost v oblasti licencí (nově přibyly ženské týmy) už zřejmě nikoho nepřekvapí. Sázky na jistotu, mimo jiné i v podobě trpělivě laděného módu FUT, ale lidem z EA pořád vycházejí.

NHL 16 

V roce 2014 se NHL nedostala ani do užšího seznamu nominovaných, což bylo, s ohledem na tradici série, velké překvapení. EA Sports tak měli co napravovat, což se v prostředí bez konkurenta lehce řekne, ale těžko realizuje. Druhý pokus o přechod na nový engine ale vyšel. V NHL 16 se vrátily zpět všechny oblíbené módy a značného vylepšení se dočkala i umělá inteligence a vůbec průběh samotných zápasů.

PES 2016

Do tradičního souboje s konkurenční Fifou si vývojáři z Konami přichystali hlavně změny v plynulosti a přístupnosti hry. PES 2016 je rychlejší a arkádovitější než dřív, zachovává si ale kouzlo nepředvídatelnosti a fotbalové krásy. Že Konami trpí na dlouhodobý problém s licencemi a prezentací vůbec, na to si už všichni fanoušci zvykli a podstatné je, že hře samotné to na kvalitě neubírá. Ve zpětném pohledu nás tak nejvíce mrzí odfláknutá verze pro PC.

 

A nejlepší sportovní hrou roku 2015 podle redakce Games.cz se stává...

bestofsportiovni zdroj: tisková zpráva

Rocket League

Fenomén Rocket League nás zasáhl plnou silou koncem léta a jako jedinou z výše jmenovaných her ji s chutí hrajeme dodnes. Chytlavá variace na arkádový fotbal, ve které hrají hlavní roli vozítka všech tvarů a barev u nás zabodovala známým principem „easy to learn, hard to master“. Na první pohled velmi jednoduché principy lze v rámci stejných pravidel a zákonitostí rozvést do netušených triků a herních variant, které vám nedají spát do doby než je ovládnete také. Rocket League je novodobá droga a vzhledem k tomu, že klasické hvězdy sportovního nebe se v roce 2015 držely spíše zkrátka, byla naše volba jednoznačná.

V rámci naší série Best of 2015, ve které shrnujeme to nejlepší za uplynulý, doposud vyšly následující články:

Nejnovější články