Video z Dishonored 2 předvádí dvě cesty, jak řešit labyrint Clockwork Mansion
zdroj: tisková zpráva

Video z Dishonored 2 předvádí dvě cesty, jak řešit labyrint Clockwork Mansion

30. 9. 2016 17:35 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dishonored 2 je skoro za rohem, do vydání 11. listopadu zbývá jen pár týdnů. Arkane Studios vydali další video, které se tentokrát soustředí na Clockwork Mansion, dům a pevnost Velkého vynálezce Kirina Jindoshe, jednoho ze spojenců vévody Serkonosu. Ve dvojici delších videí můžete vidět sestřih několika scén z této lokace, ovšem pozor, nevyhne se spoilerům včetně finále celé mise, na jejímž konci je zúčtování s Jindoshem.

První záběry jsou z hraní za Emily a ještě ve stylu vysoké míry Chaosu, což znamená, že hráč si nebere servítky v zabíjení nepřátel. Hned na začátku se ukáže několik střetnutí, v nichž létají nohy i hlavy a některé triky z rukávu hlavní hrdinky. Nicméně, jakmile Emily vstoupí do samotné rezidence, její pozice připomíná spíše myš v labyrintu než kočku, která loví nic netušící kořist.

zdroj: Archiv

V první řadě, roboti Clockwork Soldiers jsou mnohem odolnější a nebezpečnější, než běžní vojáci. Zatímco ty vyřídí máchnutí dýky, robotický strážce přežije i odseknutí hlavy. Souboj s ním vypadá jako poměrně intenzivní záležitost, což se ukáže ke konci videa. Emily musí být rychlá, využívat svých schopností, aby se vyhýbala jeho útokům a neustále z něj odsekávat důležité systémy.

Skvěle působí samotné prostředí domu, které se mění a jedno zatáhnutí za páku může zcela změnit půdorys místnosti a pořádně zamíchat s vaší orientací v prostoru. Jelikož o vás Jindosh ví, musíte se snažit dostat z jeho pastí a najít skulinu, kudy se k němu dostat.

Arkane dodatečně vydali i druhé video, které ukazuje řešení samotné mise při důrazu na nízkou úroveň Chaosu a tedy nezabíjení nepřátel. Nutno říci, že jde o prakticky zcela odlišný průchod, kde kradmý postup vede Emily jinými cestami a především cíl mise - nalezení a osvobození Sokolova, provádí pokradmu, bez nutnosti konfrontovat Jindoshe.

K vidění je několik nových triků. Je sympatické, že ve stínové formě nemusíte své oběti jen lámat vejpůl, ale můžete je jen omráčit, takže nebude váš arzenál nesmrtících postupu limitovaný. Zajímavě vypadá nástroj na přeprogramování strojů, což se týká i robotických vojáků. Jde jen o to správně se k nim dostat ze slepé strany a pak nerušeně pokračovat. Ve srovnání s lítým bojem "zlé" Emily tohle řešení vypadá elegantně, ale přípustné budou oba způsoby.

Zajímavé je i to, že zde úplně odpadne dialog s Jindoshem, který v nevítaném návštěvníkovi pozná císařovnu a naopak asi přibude několik odposlechnutých rozhovorů. Samozřejmě, za Corva očekávejte minimálně jiný dialog s Jindoshem a také trochu jiné řešení situací, protože jeho arzenál schopností se liší. Takže bude záležet jen na vás, jakého hrdinu si 11. listopadu, kdy hra vychází na PC, PS4 a Xbox One vyberete a jakou cestou se s ním vydáte.

Nejnovější články