Srovnejte Unreal Engine 4 tech demo běžící na PC a PS4
zdroj: tisková zpráva

Srovnejte Unreal Engine 4 tech demo běžící na PC a PS4

30. 3. 2013 18:29 | Video | autor: Petr Poláček |

GDC je rájem pro techno geeky, kterým jde ve hrách především o audiovizuální stránku věci, protože se s železnou pravidelnosti dočkají nových trailerů a prezentaček současných i budoucích herních enginů. Ani letošní GDC nezklamala a vedle prezentace CryEngine 3 s záběry z chystané hry od Čechů z Warhorse jsme se dočkali hned dvojí ukázky možností Unreal Engine 4.

Futuristické Infiltrator demo oko docela potěšilo, ale pro různá (subjektivní i objektivní) porovnávání je lepší následující „Elelemental“ tech demo běžící v reálném čase na PlayStation 4, tedy konzolovém hardwaru blízké budoucnosti. Elemental demo samozřejmě není žádná novinka, už jsme ho viděli několikrát, právě proto se nabízí jako ideální materiál ke srovnání. Po rozkliku v článku si tak můžete pustit aktuální Elemental demo běžící na PS4 a hned pod ním najdete verzi, která běžela na PC s grafickou kartou Nvidia GTX 680 a byla prezentována v červnu minulého roku. Uvidíte nějaké rozdíly?

...

Je samozřejmě dosti ošemetné porovnávat technologické ukázky z videa, zvlášť když každá vznikla v jiném čase a navíc je třeba připomenout, že PS4 ukázka zřejmě neběží na finálním hardwaru chystané konzole. Přesto lepší porovnávací materiál k dispozici není, takže si poslužte. Na mě obě dvě ukázky působí stejně, tedy až na pár drobností, které ale mohou být způsobeny kompresí YouTube a naším systémem. Lze tedy konstatovat, že next gen hry budou moci vypadat hezky bez ohledu na to, jestli poběží na PC či PS4 (a novém Xboxu) - i když ve finále bude samozřejmě záležet na kvalitách týmů, co technologie dostanou do ruky.

...

Nejnovější články