Dokončení Skyblivionu je na dohled. Moddeři se připomínají novým trailerem

16. 8. 2019 12:49 | Video | autor: Jiří Svák |

Tak že bychom se přece jen dočkali? Autoři konverze Oblivionu do enginu Skyrimu se vytasili s novým trailerem, který mod ukazuje v potěšujícím stavu. Krajina Cyrodiilu, Imperiální město i pláně Oblivionu vypadají v novějším enginu parádně. Alespoň přibližné datum vydání ale moddeři ještě neprozradili.

Modderská skupina TESRenewal momentálně pracuje na třech projektech: Morroblivion, Skywind a Skyblivion. Zatímco Skywind na vydání ještě nevypadá, dokončení posledního z vyjmenovaných modů je dle slov autorů „na dohled“. Posuďte sami z nového videa.

zdroj: Skyblivion Youtube

Téměř hotova je celá exteriérová mapa, která se rychle zaplňuje NPC, monstry, flórou a staronovými 3D modely podle pátého dílu TES. Práce na hlavní dějové lince a dalších questech také pokračují úspěšně, ačkoli bude třeba výsledek ještě podrobit mravenčí práci testerů.

Projekt tak stále hledá vhodné nadšence, kteří by přidali ruku k dílu. Nejvíce žádaní jsou 3D modeláři a kodéři, ale své místo najdou i tvůrci v Creation Kitu a grafici (textury, concept art). Máte-li čím přispět, můžete se přihlásit na stránkách skyblivion.com a finiš modifikace popohnat.

Dopustím se teď jednoho kacířského přání: Doufám, že The Elder Scrolls VI ještě nějaký ten pátek nevyjde, aby komunita stihla Skyblivion a další totální konverze dokončit. Být to naopak, nedělám si iluze, že by moddeři i hráči okamžitě nepřeskočili k nejnovějšímu dílu. Ale při vší té práci, kterou nadšenci do Skyblivionu už vložili, si svou verzi 1.0 zaslouží.

Nejnovější články