Ubisoft se ptá, jaké další Far Cry by se hráčům líbilo - v úvahu přichází western, upíři i Blood Dragon 2
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft se ptá, jaké další Far Cry by se hráčům líbilo - v úvahu přichází western, upíři i Blood Dragon 2

5. 1. 2015 15:25 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Z Far Cry se vypracovala značka, která se umí podívat takřka kamkoliv. Že se nemusí omezovat jen na exotické lokace současnosti potvrdil úspěch Far Cry 3: Blood Dragon a Ubisoft tak de facto nemá omezení, co se týče fantazie kde, kdy a jak by se další díl mohl odehrávat. Dokazuje to i dotazník, který Ubisoft rozeslal, protože nabízí několik různých lokací a nápadů, z nichž si hráči mají vybrat ten, který je jejich srdci nejbližší.

Jak by se vám líbil další díl Far Cry na Aljašce, kde by herním motivem bylo přežívání extrémních přírodních podmínek? Nebo sci-fi zasazení na jiné planetě? A co raději výlet do historie? Ubisoft ale nabízí i exkurzi do Vietnamské války v šedesátých letech. Případně se vydejte pašovat kokain do džunglí Peru.

Ale zpátky k fantasknímu zasazení. Co třeba Far Cry, ve kterém bojujete proti upírům, nebo naopak po jejich boku? Případně v menu najdete i spaghetti western z Ameriky 19. století, přímé pokračování Blood Dragon, klasickou zombie apokalypsu, ve hrách méně klasickou dystopii a la Mad Max, lov na dinosaury na ostrově ve stylu Jurského parku nebo svět založený na zpracování Šangri-La z Far Cry 4.

zdroj: Archiv

Jak vidíte, nabízené možnosti se v ničem neomezují. Dotazník opravdu pokrývá pořádný kus možných zasazení. Samozřejmě nikdo neříká, že musí jít o hru s názvem Far Cry 5. Třeba Blood Dragon byl jen odbočkou, ale rozhodně velmi zábavnou. Dá se čekat, že by hra opět disponovala otevřeným světem, který ale následně pracuje se specifickými pravidly danými pro konkrétní zasazení.

Sám se přikláním k pořádnému odklonu od současného směřování značky, přičemž si umím představit jak fungující svět, v němž bojujete o benzín a létáte s primitivními letadly, tak i válku s upíry. Především by to ale chtělo narušení některých už poněkud stereotypních prvků her s otevřeným světem od Ubisoftu, jako je odhalování možných činností po obsazení bodu na mapě. Novou hru totiž neudělá ani tak nové zasazení nebo příběh, ale nové herní mechaniky. Asi se ale nedá čekat, že Ubisoft vydá vlastní aljašské zpracování Simmonsova Terroru.

Každopádně se s námi podělte o to, jaká z nabízených variant by se vám líbila nejvíc, a klidně přidejte, čím byste oživili hratelnost.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články