Tim Schafer by rád vytvořil Psychonauts 2
zdroj: tisková zpráva

Tim Schafer by rád vytvořil Psychonauts 2

11. 11. 2010 16:38 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ve svém rozhovoru pro PSM3 se vývojářský bard, která má svědomí hry jako Monkey Island,...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Ve svém rozhovoru pro PSM3 se vývojářský bard, která má svědomí hry jako Monkey Island, Full Throttle či Grim Fandango, Tim Schafer, zmínil na přímou otázku, zda nechystá udělat druhý díl oblíbených Psychonauts pro PSN, že o pokračování této hry má zájem, ale...

...ale není si jistý, zda najde vydavatele. Doslova řekl: „Jsem připraven tu hru udělat. Vlastně bych ji hrozně rád udělal. Jenže je otázkou, zda bych sehnal vydavatele, který by byl ochotný se ke mně přidat“. Přitom ale, když se podíváme na úspěch prvního dílu, zájem by dozajista byl a je si toho vědom i Schafer.

„Za ty roky se Psychonauts dostali do rukou spousty lidí. V jednu chvíli byli k dostání za dva dolary na Steamu a samozřejmě tu sehrálo roli i pirátství. Takže zájemci tam určitě jsou. A kdyby se všichni tihle lidé rozhodli koupit si pokračování, měli bychom v kapse pořádný úspěch“.

Doufejme tedy, že se nějaký vydavatel najde. Vždyť první díl byl úžasným imaginativním dobrodružstvím a příkladem skutečně chytré hry. Třeba Schaferovi pomůže i fakt, že se k jeho studiu minulý měsíc přidal i další z otců Monkey Islandu, Ron Gilbert. A zájem lidí? Minulý rok byla vytvořena petice za vydání druhého dílu, která posbírala více než milion podpisů.

Nejnovější články