Star Wars: Battlefront nebude jen přeskinovaný Battlefield
zdroj: tisková zpráva

Star Wars: Battlefront nebude jen přeskinovaný Battlefield

14. 6. 2013 12:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Fanoušci Star Wars, kterým z nějakého důvodu nevoní Battlefield, se už bát nemusí. Nový Star Wars: Battlefront nemá být jen dalším Battlefieldem, kde budou místo vojáků běhat Stormtroopeři a místo tanků AT-ATčka. Jak si jistě vzpomenete, tak Disney koupili Star Wars docela nedávno a ještě čerstvější je nová dohoda s EA ohledně všech Star Wars her. Vlastně je až trochu překvapivé, že EA na své tiskové konferenci na E3 vůbec něco oznámili a ukázali.

Sice to byl jen kratičký, nic neříkající render, ale přece - hra musí být opravdu na úplném začátku vývoje, ještě v předprodukční fázi. To vlastně naznačil i Patrick Söderlund, šéf labelu EA Games, díky kterému nový Battlefront vzniká. Nový Battlefront pojede samozřejmě na enginu Frostbite 3 a chystá se pro Xbox One, PlayStation 4 a PC. Víc detailů zatím není a jen tak nebude, protože vývoj teprve začíná.

“Tohle bude Battlefront tak, jak si ho představují DICE. Lepší popis hry vám neřeknu. V předchozích Battlefrontech jsou rozhodně věci, které si pamatujete a které poznáte, ale DICE chtějí do hry vtisknout svoji vlastí duši. To je jediný způsob jak to můžeme udělat. Proto se to taky jmenuje Star Wars: Battlefront a nemá to na konci tu trojku. Tím chceme říct, že jde o něco opravdu nového,” řekl Söderlund britskému Eurogameru.

...

Stejně to potvrdil i Patrick Bach, výkonný producent z DICE. Ten v rozhovoru pro IGN řekl, že po nich LucasArts (=Disney) chtěla, aby udělali nový Battlefront, ne jen nový Battlefield, nebo něco podobného. A sami DICE prý nechtějí dělat hru, která by byla jen kopírkou jiné hry. Stejně tak Bach potvrdil, že vývoj se teprve rozjíždí a že DICE řeší, za jaký konec to chytnou. Datum vydání samozřejmě nikde není a jen tak nebude. Můžeme se tak maximálně bavit, jestli se stihne třeba listopad 2014, nebo až 2015, což by bylo asi pravděpodobnější.

A ještě do třetice DICE, ale tentokrát z trošku jiného soudku. Fanoušci povedeného Battlefield: Bad Company mají sice smůlu, ale není všem dnům konec. V DICE jsou teď sice zaneprázdnění vývojem Battlefieldu 4, Mirror’s Edge a Star Wars: Battlefront, ale k Bad Company se jednou vrátí. Jen na to ted vůbec nejsou žádné kapacity a jen tak nebudou, jak řekl Bach IGN. Nejblíže k dokončení má ze všech projektů Battlefield 4, pak asi Mirror’s Edge. Pak by se mohli vývojáři na Bad Company 3 na next gen vrhnout, pokud jim to EA dovolí.

Nejnovější články