Silent Hill 4 je venku, seberte odvahu
zdroj: tisková zpráva

Silent Hill 4 je venku, seberte odvahu

8. 9. 2004 9:09 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Konami Digital Entertainment přeskočila tradiční oznámení o dokončení hry a jala se hráče informovat až o jejím vypuštění do obchodů, ke kterému mělo dojít právě včera.

A o jaké hře že to je řeč? O Silent Hill 4: The Room, očekávaném pokračování hororové ságy third-person akcí pro konzole a PC. Takže pomalu začněte provádět dechová cvičení, ať tu hrůzu, která spolu s novou hrou do vašich domovů přijde, umíte řádně vydýchat. Pokud si pro původní verzi Silent Hill 4 ihned nepoletíte někam do zahraničí, počkejte si na její vydání u nás. Zajišťuje ho společnost CD Projekt, která však nemá od Konami svolení k lokalizaci jejích her, takže pokud jde o PC verzi, dočkáte se originálního znění, ale alespoň českého manuálu. V případě PS2 verze to bude dokonce i bez lokalizace manuálu. Obě verze si každopádně můžete předobjednat na našem Tiscali GameShopu, přičemž ta pro PC (objednat zde) se začne prodávat někdy během prvního říjnového týdne, verze pro PS2 (objednat zde) už od 30. září.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Podle tiskové zprávy začíná Silent Hill 4 v ospalém městečku South Ashfield, které se nachází jen kousek od nechvalně známého Silent Hill. Hlavním hrdinou je Henry Townshend. Ten se jednoho rána doma probouzí z (nebo spíš do) noční můry a zjišťuje, že je ve svém bytě uvězněn. A co víc, objevil se mu tam nějaký tajemný portál, z něhož nečiší nic dobrého. Hráče čeká v roli Hanryho dramatická výprava do hlubin temnoty, kde na něj budou číhat nejrůznější příšery a postavy, například i sousedku Eileen, která se vám bude snažit pomoci. I když bylo v úvodu řečeno, že jde o third-person akci, budou zde i přechody do first-person perspektivy, které možná zážitek z neznámé hrůzy ještě umocní.

A sotva Silent Hill 4 nastoupila do obchodů, objevily se i první recenze PS2 verze. Magazín Game Over hru ohodnotil 74 procenty. Prý tam recenzentovi cosi chybělo. Cosi, co by děj této hry více spojovalo s dějem těch předchozích. A různé problémy nacházel i v dalších oblastech titulu, např. v systému pojetí bytu coby bezpečné základny, aj.. O něco více procent hra získala na GameSpy - čtyři hvězdičky z pěti, tedy 80 procent. Recenzent hodnotí kladně zejména obsah hry a stylové provedení (tzn. příběh, postavy, monstra). Záporně vidí kameru ve first-person perspektivě, slabý spád na začátku hry, příliš mnoho tmy a naopak málo vylepšení v hratelnosti oproti předchozím dílům. Nechme se tedy překvapit, jak se se Silent Hill 4: The Room popere náš recenzent. Něco málo již jistě naznačily naše prázdninové první dojmy z verze pro PC.

zdroj: PR, GameOverGameSpy

korgull

Nejnovější články