PlayStation 3 odhalena & úžasný trailer z Killzone 2
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 3 odhalena & úžasný trailer z Killzone 2

17. 5. 2005 11:11 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Sony v noci na dnešek na tiskové konferenci v Los Angeles oficiálně představila PlayStation 3.

Jak je známo již delší dobu, tato konzole příští generace bude vybavena 3,2 GHz Cell procesorem vyvinutým ve spolupráci IBM, Sony a Toshiby. Grafický procesor RSX (Reality Synthesizer, silnější než dvě GeForce 6800 Ultra dohromady) dodá na zakázku NVIDIA a 256 MB XDR paměti zase Rambus. Celkový výkon v plovoucí desetinné čárce je podle grafu 2x větší než u Xboxu 360 a 35x větší než u PS2, chlubí se Sony. PlayStation 3 bude umět přečíst současná média typu DVD/CD-ROM, ale jako hlavní nosič poslouží BD-ROM (Bluray disky) s maximální kapacitou 54 GB.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Dále nebude chybět podpora záznamových médií (2.5-inch HDD, SD karta, Memory Stick Duo atd.), přístup na internet s možnostmi ala Xbox Live, video-chat, digitální audio, výstup až na dvě HDTV, 6x USB a Wi-Fi pro propojení s PSP. Bezdrátových ovladačů založených na Bluetooth technologii může být zapojeno celkem sedm a mají vydržet bez nabíjení až 24 hodin. PS3 bude zpětně kompatibilní s oběma svými předchůdci - podrobnější technické specifikace najdete například na GGManii.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Z her byly potvrzeny následující: Metal Gear Solid 4, Gran Turismo 5, Tekken 6, Devil May Cry 4, Fight Round 3, pokračování Grand Theft Auto, Killzone, Gateway, Gundam a Warhawk. Potom nějaká westernovka od Rockstaru, zřejmě Unreal Tournament 2007 od Epicu, inovativní FPS Killing Day od UbiSoftu a off-roadové závody Motor Storm (viz obrázek výše). Na některé z jmenovaných titulů v pohybu se můžete mrknout po bezplatné registraci na GameSpotu (jsou tam úplně dole) nebo GameTrailers, i když často jde o krátká nicneříkající teaser videa. Osobně mě nejvíce zaujal fantastický trailer (lokální mirrory, 16 MB, DivX) z chystané střílečky Killzone 2, který zachycuje přílet výsadkových lodí ala Starship Troopers a postup pěšáků explodujícími ulicemi města, kde někdo zahyne skoro každou vteřinu. I všichni zarputilí PCčkáři by ho měli povinně shlédnout, protože takovou atmosféru už dlouho žádná hra neměla, kam se hrabe Half-Life 2!

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Naopak trochu zklamala dvouminutová in-game ukázka (lokální mirror, 10 MB, deinterlacované DivX) z Gran Turismo 5, které až na realisticky zpracovanou práci techniků v depu nepůsobí nijak extra (asi jsem holt zmlsaný z oslňující grafiky v Project Gotham Racing 3 teaseru :) Cena PlayStation 3 zatím nebyla uveřejněna. Jako termín uvedení na trh se uvádí jaro 2006, ale dosud není jasné, jestli se tím myslí nejprve Japonsko a poté USA s Evropou, jako tomu bylo v minulosti. Více se této nadupané konzoli budeme věnovat již brzy v podrobném tématickém článku.
zdroj: GGmania, GameSpot, CNN, JoyStiq

jd

Nejnovější články