PlayStation 3 brzy jen za 12 tisíc korun?
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 3 brzy jen za 12 tisíc korun?

25. 9. 2007 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Dosud dramatický cenový rozdíl mezi PS3 a X360 by se měl zmenšit po uvedení levného 40 GB modelu, který je prý blíže, než si myslíme.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Sony začíná být pod tlakem svých partnerů. Například Sega se znovu domáhá vyšších prodejů a rozšířenosti konzole Playstation 3, aby její tituly šly lépe na odbyt. Jak jsme nedávno informovali, úroveň prodejů PS3 sice zaostává za prodejem konzolí Xbox 360 v hrubých číslech, ale když se srovnají na stejnou časovou linku, jsou víceméně prodeje shodné s vývojem prodejů Xboxu. Přesto se nelze divit, že se to společnosti Sega nelíbí, protože menší rozšířenost platformy negativně ovlivňuje prodeje jejich produktů. Sega nově argumentuje tím, že podle všech jejich výzkumů existují miliony hráčů, kteří si chtějí PS3 koupit - jenom čekají na to, až její cena klesne na jim příjemnou úroveň.

Není jasné, jestli tento tlak na Sony sám o sobě něco znamenal, ale faktem je, že Sony se určitě pokusí přiblížit PS3 širší veřejnosti a snížit ceny. Už jen aby naplnila své strategické cíle a to dosáhnout k březnu 2008 celkově 11 milionů prodaných konzolí. I proto se chystá (údajně relativně brzké) uvedení nového modelu PlayStation 3, který bude vybaven 40 GB pevným diskem a měl by podle aktuálních neoficiálních informací stát asi 299 britských liber, čili kolem 12 000 bez DPH. Ve výsledku by to znamenalo, že by cenový rozdíl mezi PS3 a Xboxu 360 (srovnatelné Premium Editon nyní stojí 10 tisíc Kč) již nebyl tak dramatický jako dosud. Update - Sony prohlásila, že 40 GB verze PS3 je v tuhle chvíli pouhou spekulací.

Další motivací ke koupi PS3 by mohl být ovladač DualShock 3 oznámený minulý týden. Ovšem ten, jak se nyní ukazuje, má i svoje slabiny. Celý mechanismus a styl vibrování je totiž převzat z DualShock 2 (stejně jako osvědčený design ovladače, což na škodu rozhodně není). Ale žádná nová generace vibračních technologií se tudíž tentokrát nekoná. Navíc to dle všeho vypadá, že se DualShock 3 nestane standardním ovladačem přibaleným ke konzoli (tak jako je vibrující gamepad u X360) a hráči si ho tak budou muset dokoupit zvlášť. Mnoho lidí je tak naštváno, že vlastně na jaře dostanou de facto stejný ovladač, jaký už mají doma k PS2, akorát že ho bude možné připojit k PS3 a budou za něj muset zaplatit další peníze.

zdroj: CVG, Play

cappy

Nejnovější články