Nový GameStar s Chronicles of Riddick obálkou
zdroj: tisková zpráva

Nový GameStar s Chronicles of Riddick obálkou

16. 12. 2004 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pouhý den před Vánocemi, tedy 23.

news zdroj: tisková zpráva prosince se na stáncích objeví poslední letošní, poměrně našlápnuté číslo GameStaru s namodralou obálkou v podání charismatického kriminálníka Vina Diesela. Ten je hlavním hrdinou výborné sci-fi first-person akce The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, která je pouze v tomto časopisu podrobně zrecenzována Petrem Proškem (viz ukázka níže). Nebude chybět ani zhodnocení jiných aktuálních hitů jako Vampire: Bloodlines, Prince of Persia: Warrior Within, Flat-Out a Pirates, nebo méně povedených titulů typu Bloodline, Mortyr 2 a Kuma War. V GameStaru 69 dále naleznete téma o ženských postavách ve hrách a volbu virtuální kočky, preview Dungeon Siege II, testy základních desek a pamětí, dojmy z EverQuestu II, češtinu pro Medal of Honor: Pacific Assault nebo třeba soutěž o 20 knížek Doom: Po kolena v mrtvých (kompletní obsah).

    Escape from Butcher Bay překvapuje spoustou detailů. Nic netušící nepřátele – a to rovnou dva najednou – můžete například zabít skokem z výšky. Během hry sbíráte ukryté bonusové krabičky cigaret, jež vám zpřístupní spoustu zajímavých videí, fotek i artworků. A naleznete dokonce i poškozenou útočnou pušku, která neukazuje počet nábojů a střílí pouze v malých dávkách. Zbraní ve hře sice není mnoho, ale zato dokonale plní svoji funkci. Riddick se umí skvěle ohánět železnými pěstmi a dokáže velice rychle kombinovat čtyři druhy různých úderů a háků. Když pak sáhne po boxeru, šroubováku, skalpelu či obyčejné železné tyči, nastává hotové peklo – na řadu přichází propichování, podřezávání a také lámání vazu.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie
    Spoustu zábavy si užijete rovněž ve stealth módu, kdy se ve stínu stanete neviditelnými (což je znázorněno modrým zbarvením celé scény), dokud neztropíte nějakou pitomost a hlídky nerozsvítí baterky. Úchvatné pocity zažijete při zákeřném přepadávání nic netušících nepřátel. Stačí se k nebohé oběti pomalu zezadu připlížit a vrazit jí do ledvin či do krku šroubovák. Pokud se snad nechcete zašpinit krví, zlomíte jí vaz. Abyste však nevzbudili podezření ostatních vojáků, musíte mrtvoly odtáhnout do nějakého temného koutu, což je dalším vynikajícím zpestřením hry. Autoři bohužel nedomysleli, že na zemi zůstane ležet zbraň, kterou nemůžete kvůli bezpečnostnímu systému sebrat, a tudíž by strážným mělo dojít, že něco rozhodně není v pořádku... [více v GameStaru 69]
Na webových stránkách tohoto magazínu si také od včerejška můžete stáhnout dvě video-preview z minulého čísla, která vám s českým komentářem představí Splinter Cell: Chaos Theory (40 MB, čtyři minuty souvislého hraní v totální tmě) a MoH: Pacific Assault (50 MB).
zdroj: GameStar

jd

Nejnovější články