Nové funkce služby Games for Windows Live
zdroj: tisková zpráva

Nové funkce služby Games for Windows Live

21. 11. 2008 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Xbox Live ve vašem počítači? Tak trochu ano. Včetně nového Marketplace pro stahování herního obsahu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nově předělaný interface Games for Windows Live, jdoucí ve šlépějích online služby Xbox Live pro Xbox 360, nyní nabízí mnohem přehlednější nabídku funkcí, než tomu bylo doposud. Po spuštění aplikace samozřejmě nechybí možnost používat komunitní funkce jako je chatování a posílání textových zpráv. Díky vámi vytvořenému seznamu přátel, jako je tomu ostatně právě u Xbox Live, můžete s nimi následně hrát hry z Games for Windows Live kompatibilního portfolia. A budete takříkajíc vždy v obraze, zdali jsou vaši známí právě online či jestli nejsou zrovna vytížení hraním něčeho úplně jinačího.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Novinkou je teprve nachystané Marketplace rozšíření, co má být součástí každé nové hry - kompatibilní s Games for Windows Live. Marketplace přitom spustíte také v rámci dané hry s benefity jako je automatické upozornění na další obsah ke stažení. Rozhodně není na místě strach či obava z nějakého přílišného vytížení a zpomalování počítače, ani při stahování žádaných herních dat. Kam bude patřit jednak onen přídavný herní obsah nabízený exkluzivně ke stažení, ke kterému se tedy dostanete jenom v rámci Games for Windows Live, a potom multiplayerové hrátky, co rozeběhnete také pouze pod GfWL platformou - tedy samozřejmě u GfWL produktů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Dosud není rozhodnuto, po jakém způsobu DRM ochrany Microsoft sáhne v případě dříve anoncované a do budoucna naplánované digitální distribuce PC her, jež proběhne právě skrze Marketplace kanál. Ale patrně půjde ve stopách současných standardů (jako je "oblíbený" SecuROM, ActiveMark, potažmo obdoba antipirátského řšení Steamu) - dle preferencí vydavatelů. Každopádně pokud se podaří GfWL platformu mezi uživateli, resp. hráči, rozšířit, bude prý pro "piráty" stále obtížnější spouštět na PC nelegální software. A to je aspekt, na nějž herní firmy určitě slyší.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jelikož "konkurenční" Steam nabízí (UPDATE: má nabízet) mj. službu automatického updatu ovladačů či doporučení stran upgradu počítače v souvislosti s konkrétní hrou, musí Microsoft nějak kontrovat. Na webu GamesforWindows.com je tak již delší dobu dostupný systém, který vám analyzuje vaše PC a dle vybrané hry vyhodnotí, jaké komponenty by bylo třeba vylepšit. Nejenom tenhle přístup naznačuje, že Microsoft to myslí se svým "útokem" na herní obec opravdu vážně.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Microsoft samozřejmě cílí na hráče, co se při nakupování PC her přestěhovali do online segmentu, který má dle odhadů v rámci tohoto roku a digitální distribuce vygenerovat na 3,5 miliardy amerických dolarů. Předpoklad pro rok 2012 pak mluví o čtyřnásobném nárůstu, takže již v textu připomenuté info, že Microsoft hodlá využít Games for Windows Live právě pro distribuci PC her evokuje člověka, který právě naskakuje do rozjetého vlaku. Příští stanice: ještě lepší ekonomické vyhlídky...
zdroj: Shacknews

mart

Nejnovější články