NFS: Underground 3 v line-upu konzole Xbox 360?
zdroj: tisková zpráva

NFS: Underground 3 v line-upu konzole Xbox 360?

26. 4. 2005 9:09 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Spekulace stran next-gen konzole od Microsoftu nabírají na síle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Mezi vcelku důvěryhodnými, byť nepotvrzenými informacemi je zpráva o herním lineupu Xboxu 360 (fotky), v němž má být nějakých 15 titulů, obvykle pokračování slavných sérií. Údajně se pro začátek plánují jakési herní vlny, které budou následovat brzy po sobě. Bezprostředně po uvedení na trh (odhadují se Vánoce 2005) mají přijít další hry, tentokrát v menším počtu (cca 5-10 ks) a po třech týdnech se objeví poslední vlna čítající deset titulů.

Mezi ně se prý má řadit mnoho závodních akvizicí, počínaje Project Gotham Racing 3, přes Test Drive od Atari a poprvé zmíněné Need for Speed: Underground 3 od EA (doufat ve verzi pro PC by asi bylo naivní, když by si MS zaplatil exkluzivitu a v listopadu přijede NFS: Most Wanted - pozn.jd). Také padlo info o novém Burnoutu od Criterion Games, nějakém závodním taháku od Namco a ještě jednom závodění od nejmenované japonské společnosti. V souvislosti s vylepšeným Halo 2.5, které by mohlo být předinstalované na HDD, se mluví o hi-res grafickém ztvárnění (720p, wide-screen) a dost možná nějakém bonusovém obsahu.

Mluví se také o střílečce Perfect Dark Zero (Rare), která má nabídnout online multiplayer s tak velkým počtem najednou hrajících hráčů, jako tomu dosud na konzolích ještě nebylo. Hlavní story mód (zasazený před události prvního dílu z N64) bude možné hrát skrze singleplayer, tradiční co-op a dále unikátní režim "anti-co-op", kdy se jeden hráč zhostí role hlavní hrdinky Joanny a druhý pak má být v pozici jejího úhlavního nepřítele! Klíčovou otázkou je, jestli se Rare dokáže předvést ve své plné kráse a síle...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Microsoft také vyvinul značné úsilí ohledně přesvědčení klíčových vývojářských domů z Japonska ohledně podpory Xbox 360, na seznamu dnes najdeme spoustu známých jmen. Namátkou třeba From Software, Bandai, Koei, Capcom, Konami, Namco a přirozeně Sega. Všichni samozřejmě skládají novému Xboxu hold a těší se na vývoj unikátních her, přičemž Sega se pochlubila hned několika projekty, co jsou v přípravě. Bez zajímavosti jinak není pěkný video teaser (7 MB, MOV) z příští generace amerického fotbalu Madden NFL, který má demonstrovat právě grafické možnosti konzole Xbox 360.

zdroj: IGN a další

martin

Nejnovější články