Nejhledanější hry na Googlu za rok 2011
zdroj: tisková zpráva

Nejhledanější hry na Googlu za rok 2011

19. 12. 2011 11:02 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Google vydal svou pravidelnou zprávu Zeitegeist, v níž uveřejňuje výsledky online vyhledávání za uplynulý rok.

Je to velmi zajímavé čtení, ale nás bude zajímat hlavně oblast nejhledanějších her, v níž jsou výsledky momentálně jen pro Spojené státy - nejde tedy o reflexi celosvětového vyhledávání. A který titul si odnese palmu pro vítěze? První je Black Ops, druhým nejvíce hledaným výrazem je Call of Duty. Upřímně, kdo tohle nečekal?


Konkurent CoD her, Battlefield 3, si ale připsal jiné prvenství, navíc v oblasti, která musí Electronic Arts těšit. V nárůstu vyhledávání se totiž tahle válečná FPS umístila na pátém místě v celosvětovém vyhledávání, což je velký úspěch a doklad toho, že masivní marketingová kampaň zafungovala. Hra se tak dostala před termíny jako iPhone 5, iPad 2 nebo Steve Jobs. Pravda, na Rebeccu Black neměl nikdo z nich...

Co se týče severoamerického průzkumu, Google vyhotovil i žebříček online her, kde je jasně první „Wow“. Žádný jiný velký titul se nedostal před výrazy jako „návykové hry“, Tetris nebo „hry online zdarma“. Každopádně je celá zpráva zábavným pohledem na zájmy lidí v rozdílných oblastech a můžete se proklikat i k České republice. Zdali vám ovšem udělají výsledky radost, to nevíme.

Nejnovější články