Microsoft rozpouští studio vyvíjející předělávku Phantom Dust
zdroj: tisková zpráva

Microsoft rozpouští studio vyvíjející předělávku Phantom Dust

18. 2. 2015 12:46 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Microsoft poměrně nečekaně oznámil, že s okamžitou platností uzavírá studio pracující na rebootu hry Phantom Dust pro první Xbox. To značí nejen konec práce pro zhruba pět desítek stálých zaměstnanců týmu, ale samozřejmě také ohrožení rebootu více jak deset let starého titulu. Ovšem jedním dechem nás americký gigant ubezpečuje, že se fanoušci a pamětníci první hry nemají čeho bát - Phantom Dust v moderní podobě na Xbox One prý vyjde.

Je však nyní otázkou, kdy tomu tak bude, kdo na něm bude pracovat a zda se vůbec použijí materiály a již hotová práce vývojářů z Darkside Game Studios. Ti za sebou zanechali rovněž bohatou minulost plnou zkušeností s mnoha tituly i řadou platforem. V minulosti spolupracovali například na vývoji Gears of War: Judgment, Xcom: Enemy Unknown či na multiplayerové složce Spec Ops: The Line. Phantom Dust měl přitom být první vlastní hrou tohoto studia - dosud se tito vývojáři specializovali pouze na externí spolupráci s dalšími vývojářskými týmy.

Budoucnost a především finální podoba Phantom Dust je tedy zatím nejistá, přestože Microsoft představil hru teprve loni v rámci E3 v LA. Phantom Dust měla být akční hra se strategickými prvky a souboji ve stylu karetních her - zkrátka takový žánrový mišmaš.

Strachu ale zřejmě třeba - první díl před dekádou fungoval a není příliš důvodů se případného rebootu obávat. Jestli tedy vyjde, podle toho, jak bude vypadat. Kdoví, třeba se další prezentace dočkáme právě na letošní E3, byť se to v současné situaci může jevit jako nepříliš pravděpodobné.

Nejnovější články