Když vytvoříte hru, která vám už v alfa verzi vydělá miliony, když se i vás začnou přetahovat velké společnosti, když vás jiní začnou napodobovat, když vás zažaluje Bethesda, když se dostanete na XBL... tak to člověka prostě musí unavit. Takže si Markus Persson alias Notch chce dopřát trochu toho odpočinku a odstupuje z místa hlavního designera Minecraftu. Jeho pozici nyní zaujme dlouhodobý spolupracovník, Jens Bergensten.
Persson se k situaci vyjádřil poměrně stručně: „Od včerejška je Jens Bergstern hlavním vývojářem Minecraftu. Bude mít konečné slovo ve všech rozhodnutích, takže vlastně bude můj šéf … Pracovali jsme spolu na Minecraftu rok a jsem ohromen tím, jak jsme na jedné vlně. A když už spolu nesouhlasíme, prodiskutujeme to a nakonec z toho vznikne něco lepšího. Je to skvělý spolupracovník a já jsem si jistý, že svěřit vedení jemu bylo správná věc“.
Tím Persson uklidňuje všechny, kteří by se mohli bát změn v Minecraftu. Pravdou je, že se asi skutečně není čeho obávat. Oba ví, proč tahle hra funguje na hráče asi jako bonbon na dítě. Sotva by pak šli do kroků, které by byly kontroverzní a nebo snad příliš měnící dosavadní koncept. Spíše můžeme čekat, že se Persson bude po zaslouženém odpočinku věnovat Scrolls a novému projektu, jak poznamenal.